Agnes, 10, blir professionell rutschkane-testare

RESA

”Jag tjöt av glädje och sprang runt och runt”

Agnes Vallin, 10, har fått sommarens blötaste drömjobb.

Hon ska tillsammans med sin Mamma testa vattenrutschbanor runt Medelhavet.

– Jag tjöt av glädje och sprang runt och runt när vi fick jobbet, säger Agnes.

Hundratals ansökningar kom in när Fritidsresor sökte barn och föräldrar som ska testa vattenrutschkanor vid Medelhavet. Agnes Vallin, snart 10 och och mamma Cecilia Vallin, 34, fick jobbet.

Nu ska de resa runt och testa Fritidsresors vattenrutschbanor på sex anläggningar i tre länder. I Tunisien, på Rhodos och Korfu i Grekland samt i Turkiet under 17 dagar i augusti. Hela äventyret ska dokumenteras på en blogg där Agnes och Cecilia betygsätter och berättar om sina upplevelser.

- Baddräkterna är redan packade och vi är beredda på både magplask och kallsupar. Min man och yngre dotter som inte får följa med är väldigt avundsjuka, säger mamma Cecilia Vallin.

Hur går det till när man testar en vattenrutschbana?

- Man testar hur rolig den är, säger Agnes.

– Man testar hur snabb den äroch om den har många vinklar och om det gör ont.

Har du åkt vattenrutschbana förut?

– Ja, i dag på Skara sommarland. Det var jättekul.

Får du inte lätt vatten i ögonen? Hur gör du för att undvika det?

– Jag blundar, i alla fall de första tre sekunderna, då det är läskigast.

Följer trenden

Fritidsresor är inte de första att erbjuda drömjobb på populära resmål för att marknadsföra sig. I våras annonserade Queenslands turistbyrå i Australien "Best job in the world" (världens bästa jobb). Uppmärksamheten var enorm och över 34000 personer från hela världen skickade in en ansökan. Svenska turistföreningen var först i Sverige med idén och nu är hakar alltså Fritidsresor på.

– Det här är ett led i en större lansering av resor för familjer med lite äldre barn, säger Lottie Knutson på Fritidsresor. Vi vet att det krävs något skitkul för att barnen ska vilja följa med föräldrarna, särskilt när de kommer upp i tonåren.