Stockholm – alltid lika hett

Stockholm går i ide varje vinter. Men när första tussilagon kikar upp i Berzelii park vaknar Sveriges huvudstad igen – och förvandlas till en av världens bästa sommarstäder. Och det fortsätter den att vara, långt in på höstkanten. Du hittar länkar för nedladdning av reseguiden i botten av artikeln.

Vattnet som omringar staden glittrar från morgon till kväll, och under nattens mest blå timmar hoppar vi i plurret, svettiga från dans på någon överfull nattklubb.

Vi äter strömming vid Slussen, dumplings i parken, lyxmiddagar på Stureplan och fyllekäkar kebab på vägen hem. Vi shoppar stolt stockholmsk design; på Acne, Svenskt Tenn och i småbutiker på Söder. Vi nynnar på Monica Zetterlund-melodier, promenerar på Söders höjder, picknickar i Hagaparken och tar spårvagnen ut till Djurgården.

Jo, stockholmare är precis så klyschiga som man kan tänka sig. Och sommarmånaderna är som en enda lång reklamfilm för Stockholm och det goda livet.

Så skriver frilansjournalisten Johan Åkesson i introduktionen till resguiden till Stockholm, där han med säker hand lotsar såväl besökare som bosatta genom den stad som finns bortom Skansen, Gröna Lund och Kungsträdgården, och visar vägen till bästa barerna, shoppingen och uteställena. Och berättar var man kan bo riktigt bra – men också var man sover bäst när budgeten är lite tajtare.

Några av rubrikerna

Resa hit

Hetaste barerna

Hippaste shoppingen

Budgetboende

…och lite lyxigare

Terrasserna

Äta trendigt ute – middag & lunch

Stadsdelar

Ta sig runt

Spa

Dagsutflykter

Guiden innehåller även en karta över Stockholm och många bilder. Skriv ut och ta med!
 

Resguiden till Stockholm består av 20 A5-sidor och publicerades i juli 2011.

Plus-prenumeranter laddar ner guiden utan kostnad.

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Stockholm