135 tips till vinterfavoriten Phuket

När vi svenskar vill ersätta vintermörkret med sol, värme och bad ligger Phuket i Thailand högt på topplistan. Varje år vallfärdar vi i tusental till den populära ön i Andamansjön.

Och det är inte så konstigt att Phuket med sin stora variation lockar.

Här finns mängder med vackra vita stränder – en del av dem packade med folk och party, medan andra är så gott som öde utan försäljare, solstolar eller tingeltangel.

Här finns en otrolig grönskande och kuperad natur som är fantastisk att upptäcka, här finns förstås Phuket Town där thailändarna lever sitt vardagsliv och där man kan shoppa annat än turistprylar.

Så skriver journalisten Lotta Zachrisson, som än en gång återvänt till Phuket i sin introduktion till den här resguiden.

Dessutom, skriver hon, så finns här ju inte bara fantastiska dyk- och snorkelmöjligheter. God och billig mat kan du förstås äta här, liksom i hela Thailand, men i Phuket finns dessutom flera lyxkrogar som serverar fantastisk gourmetmat till priset av vad en vanlig mellanklass-middag kostar här hemma.

Så har du inte varit på Phuket än kan det vara dags att åka dit nu – om inte annat så för att se vad det är som gör att så många svenskar återvänder hit, år efter år.

Något av innehållet i guiden:

  Resan hit

  Bo – från budget till lyx

  Stränderna! Favoriterna, alternativen och doldisarna

  Ta sig runt

  Dykning och snorkling

  För barn

  Se & göra

  Kropp & själ

  Absolut thai

  Äta lyxigt

  Maten du inte får missa

  Shopping

  Barer & klubbar

  Svenskställen

Reseguiden till Phuket består av 28 A5-sidor och publicerades i oktober 2012.

Plus-kunder laddar förstås ner resguiden utan kostnad!

ÄMNEN I ARTIKELN