Turist spolades bort av störtflod

Publicerad:
Uppdaterad:

Resa

Svenske Kurt Carlsson hamnade mitt i kaoset

Kvinnor räddar sig upp på hustaken i skydd från vattenmassorna nära staden Assuan i Egypten.
Foto: AP
Kvinnor räddar sig upp på hustaken i skydd från vattenmassorna nära staden Assuan i Egypten.

Kraftiga regn och stormvindar har dödat sju personer i Egypten.

En av offren är en brittisk turist.

Kurt Carlsson är en av de många svenskar som hamnat mitt i översvämningskaoset.

Den populära semsterorten Hurghada dit tusentals svenska reser har drabbats hårt av skyfallen och stormarna i Egypten. En kvinna rapporteras ha omkommit när hon spolades av vägen i störtfloden.

Svenskar mitt i kaoset

Mitt i kaoset i Hurghada befinner sig svenske Kurt Carlsson, från Nacka, och hans ressällskap. De drabbades av vattenmassorna redan under gårdagen.

- Packningen flöt runt på hotellgolvet och det var strömavbrott. Idag liknar poolerna gyttjebad. Taket har rasat in på lunchrestaurangen och personal berättar att det är första regnvädret på flera år. Just nu gräver de dräneringsdiken till havet för att avleda översvämmningarna, säger han till Aftonbladet.

Sju dödade

Hittills har sju personer dött i störtfloderna och regnovädret. En brittisk turist dog när en yacht hamnade mitt i ovädret på floden Nilen, uppger Egyptisk polis till BBC. Personen var tillsammans med två andra på vattnet utanför Assuan i södra Egypten när de plötsligt överraskades av starka vindar och skyfall som fick båten att kapsejsa.

Ett dussintal saknas

En kvinna har dödats och ett dussintal personer saknas i Sharm-el Sheiks turist- och resortområde. Stadens flygplats har också drabbats. En del av taket på flygplatsen har rasat i den hårda vinden.

Dammar har brustit och telefonlinjerna har brutits på många håll på Sinaihalvön, Egyptens nordöstra del, där flera turistorter ligger. Bland annat Sharm el-Sheik. En man rapporteras ha dött av översvämningarna i staden al-Arish.

Vägar och gränser stängda

Även vägar och kommunikationer har drabbats hårt. En bro har rasat mellan Egypten och Israel. Vattenmassorna har tvingat Israel att stänga gränsövergångarna till Jordanien och Egypten.

Publicerad: