X

RESA

Nakna bröst i turistreklam ska skrämma bort extremister.

Nu kritiseras politikern som kommit med den kontroversiella idén.

Bilder av kvinnor som solar topless på danska stränder borde ingå i danska turistvideor utomlands för att skrämma bort extremister, anser en dansk politikern.

Peter Skaarup, utrikespolitisk talesman för Dansk Folkeparti, uppmanar regeringen att överväga tanken, rapporterar brittiska Telegraph.

Han anser att om man lägger in bilder av solbadande kvinnor i en video som illustrerar hur man testar lämpligheten hos invandrare att integrera i det danska samhället, så skulle det understryka att Demnark är ett öppet och fritt samhälle.

– Topless-bad är förmodligen inte en vanlig syn på stränder i Pakistan, men i Danmark är det helt normalt, säger Skaarup.

– Jag tror verkligen att genom att ta med ett par nakna bröst i filmen så måste extremister tänka två gånger innan du bestämmer dig för att komma till Danmark, säger Skaarup.

Men idén har fått mothugg. Naser Khader, medlem i det danska parlamentet och grundare av Moderate Muslims, säger att det inte skulle fungera.

– Ett par nakna bröst är inget skydd mot extremism, skriver Khader på sin Facebooksida.

– Tvärtom, fundamentalister är så besatta av kön att de kommer att strömma in över gränserna, säger Khader.

Peter Skaarup tillägger att en liknande dokumentär i Holland visade nakna bröst, och att Danmark bör följa deras exempel.

ARTIKELN HANDLAR OM