Las Palmas

”Las Palmas är det perfekta resmålet för min familj. Barnen får leka och gräva på den långsträckta stranden Las Canteras medan jag och maken njuter av att vara på storstadssemester. För i denna kanariska storstad möts många skilda saker: slappt strandliv med storstadspuls, gamla kolonialbyggnader med skyskrapor och folklore med dragqueen-shower.

Universitetsstad

Las Palmas känns större än sina 380 000 invånare. Kanske beror det på att den är en universitetsstad med en av Europas största hamnar, kanske för att det är en kosmopolitisk plats med många nationaliteter. Man brukar säga att det är precis här som tre kontinenter möts; Europa, Afrika och Sydamerika.

Bedårande

Det finns egentligen bara ett problem. Staden ligger på Gran Canaria. Som tinerfeña – tjej från Tenerife – har jag lärt mig att såga allt som kommer från vår rivaliserande grannö. Men mina spanska fastrar och farbröder förstår inte svenska, så inför er kan jag medge: Las Palmas är helt bedårande.”
Så skriver Terri Herrera Eriksson i sin första guide i sin nya serie om Kanarieöarna.

Några av rubrikerna som tas upp i guiden:

Resan hit

Boende

Måsten

Sevärdheter

Bada

Sportaktiviteter

Mat & dryck

Restauranger

Party

Shopping

Avkoppling

Utflykter

Guiden innehåller dessutom en karta och många foton. Spara ner, skriv ut och ta med på resan! Om du är Plus-medlem laddar du hem guiden utan extra kostnad.

Las Palmas-guiden består av 20 A5-sidor och publicerades den 4 december 2007.

ARTIKELN HANDLAR OM