Lastutrymmet i flygplan blir sovrum

Av: 

Jenny Alexandersson

Airbus flygplanstyp A330 kommer i framtiden att utrustas med relaxavdelning och sängar i lastutrymmet.

Foto: Airbus

Resa | Flyg

Glöm timslånga resor i trånga säten i upprätt läge.
Snart kan du sträcka på benen i baren eller sova bort en stund i en skön säng istället.
Flygplanstillverkaren Airbus vill bygga om delar av lastutrymmet för att få resenärerna att trivas bättre under långflygningar.

Franska Airbus som är Europas största flygplanstillverkare har utvecklat en idé för hur man bättre ska utnyttja lastutrymmet längst ner i flygplanet. Tillsammans med Zodiac Aerospace, ett företag som arbetar med att utrusta och inreda flygplan, har man tagit fram ett koncept som kan komma att revolutionera reseupplevelsen för alla med ekonomiklassbiljett. Nu kan du byta din trånga stol mot en vilostund i en kapselsäng eller lite mingel vid en bar.

Bar och lekplats

Tanken är att oanvänt lastutrymme ska kunna användas som relaxområde med soffor, bar, sängar eller lekutrymme för barn. Området får inte användas under start och landning, men blir en perfekt plats att sträcka på benen på under själva långflygningen.

Det var under den årliga mässan Aircraft Interiors Expo i Hamburg som flygbolaget presenterade sin nya design med flyttbara moduler som skapar nya utrymmen. Där det även ingick en restaurangdel, ett gym och en liten första hjälpen-hörna i lastutrymmet.

Hyra ut sängar

– På långflygningar kan flygbolagen hyra ut dessa utrymmen till ett flertal passagerare under olika tidsperioder. Så en ekonomiklassbiljett kan potentiellt även innebära en sängplats, säger Geoff Pinner, head of cabin and cargo på Airbus.

Konceptet kommer att vara i användning 2020 på Airbus alla A330-plan på långdistansflygningar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Behöver du ett reseintyg? Vi hjälper dig – ingen tidsbokning krävs!

Doktor.se

Här hittar du alla våra resguider!
Publisert:

LÄS VIDARE

15 semesterfynd från 400 kronor natten

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Flyg

Airbus

MER OM RESA

Nu kan du boka liggplats i ekonomiklass

Så blir världens längsta flygning

Så få du den bästa platsen på flyget