Tv-profilen: ”Det är mitt smultronställe”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: My Martens, bloggare, företagare och känd från dejtingprogrammet ”Ensam mamma söker”.

My Martens

My Martens, känd från ”Ensam mamma söker”, är en flitig resenär.

I jobbet reser hon ofta till Holland och där har hon hittat ett smultronställe som inte så många känner till.

– Noordwijk är väldigt vackert. Det är långa sandstränder och en boulevard, säger hon.

Du känner igen My Martens, 28, från den populära dejtingprogrammet ”Ensam mamma söker” där hon sökte efter kärleken.

I dag driver hon sitt blomsterföretag och bloggar om sitt liv på den välbesökta bloggen ”Mamma Mys värld”.

För My är resor ett stort intresse och så ofta det finns möjlighet åker hon iväg.

– Det blir nog 5-6 resor per år ungefär och då är det resor både privat och i jobbet, berättar My.

”Väldigt vackert”

Jobbet som florist och butiksägare innebär att hon reser till Holland och där har My hittat ett ställe som blivit en favorit.

– Jag har ett smultronställe som inte så många känner till; Noordwijk, söder om Amsterdam. Där är det långa sandstränder och en boulevard. Noordwijk är väldigt vackert, säger My.

– Om jag känner att jag behöver lite egentid för mig och min son eller bara mig själv åker jag till Noordwijk. Jag bor på ett hotell som jag känner till. Jag strosar omkring och det finns en fin shoppingata med delikatesser. Det är mycket holländska specialiteter, fortsätter hon.

Och My menar att det går att fynda en resa till Holland.

– Vill man inte vill lägga en förmögenhet kan man hitta en flygbiljett till Holland och spendera en weekend där. Det tar 1,5 timme att flyga och du kan åka under 1 000-lappen, tur och retur, om du bokar i god tid innan du ska åka.

Vilket är ditt bästa minne från de resor som du gjort?

– Jag har ett väldigt speciellt minne från förra året när vi var i Barcelona. Jag var där på jobb och sedan blev det ett par semesterdagar på slutet. Jag kom så väl ihåg att jag vaknade grymt tidigt och tog en joggingtur på stranden. Det var inte en människa där. Jag kan inte riktigt förklara känslan, men det är den första semesterminnet jag kan komma på. Jag hade stranden helt för mig själv, det tycker jag är härligt.

”Klimatet är oslagbart”

Vad tycker du om Barcelona?

– Jag gillar Barcelona väldigt mycket. Det är kort restid och man kan åka dit en weekend. Det finns otroligt mycket. Du har stadslivet, de gamla gränderna, historia, och strandlivet om du känner för det.

Har du något mer favoritresmål som du ofta åker tillbaka till?

– Det är Barcelona och Thailand. Thailand har jag varit till många gånger sedan flera år tillbaka. Klimatet där är oslagbart. Jag åker till Phuket, även om det är turistigt.

Vad gillar du med Phuket?

–  Det är enkelt, otroligt god mat om du vågar prova den inhemska. Man behöver inte bara äta på charter-hotellet, det kan bli lite enformig. Klimatet är oslagbart, det är en härlig luftfuktighet och ofta sol.

Gillar du en aktiv semester eller att bara sola, bada och ta det lugnt?

 – Jag tränar alltid på semestern, jag måste hålla igång. Jag tycker om att sola och bada men jag blandar det med en aktiv semester. Jag vill gärna träna och tycker om att göra utflykter. Jag vill utforska och inte bara vara på samma plats. Sedan beror det på om jag åker med eller utan barn. Är det barn med på semestern måste man anpassa så att de ska orka med.

Åker till New York

Vilken är din värsta resa?

– Värsta resan är Egypten, för omkring åtta år sedan. Vi kom till Sharm el-Sheikh och hotellet var felbokat och vi hamnade utanför orten. Det var stökigt. Vi blev attackerade då några försökte råna oss när vi var på rummet. Men vi kallade på hjälp så det gick bra till slut. Men bara känslan att de försökte ta sig in i vårt rum när vi låg och sov var jobbig.

– Och tre dagar efter att vi kommit hem till Sverige sprängdes vårt hotell. Det var läskigt. Dit åker jag inte tillbaka, men det är kul att ha sett pyramiderna. Det var en häftig upplevelse.

Har du någon drömresa?

– Maldiverna, där har jag aldrig varit. Jag har många vänner som varit där och jag har sett bilderna. Dit åker man för att njuta av lugnet och de oförstörda stränderna. Jag skulle vilja åka dit och uppleva det tillsammans med min son. Det skulle bli en lugn solsemester, sedan är det klart att man kan träna.

Har du någon resa bokad framöver?

– Nu står Barcelona och New York på schemat. I New York blir det tjejmilen och även lite shopping. Det är en träningsresa så det kommer bland annat bli morgonträning i Central Park.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA