Succén fortsätter för reseguiderna

Över två miljoner nedladdade hittills

RESA

Två miljoner exemplar.

Så många reseguider har laddats ner av ressugna och vetgiriga.

– Jag är mållös. Jag hade aldrig trott att vi skulle komma upp i sådana siffror så snabbt, säger Mikael Jägerbrand, tf chef på reseguiden.

Praktiskt, snabbt och gratis. Över två miljoner reseguider har laddats ner.  

Klicka och skriv ut.

Praktiskt och snabbt och dessutom gratis - kan det bli enklare?

Hittills har reseguiden laddats ner av två miljoner ressugna som sökt information om olika resmål via nätet.

- Jag tror att jag kan säga att vi är störst i Sverige på det här, säger Mikael Jägerbrand som just nu är i London för att samla stoff till nya reseguider.

Sedan reseguiden drog i gång den 23:e mars förra året har den varit en regelrätt succé. I dag laddas runt 250-350 000 guider ner varje månad och för tillfället finns 65 stycken olika destinationer att välja mellan.

Solen lockar

Nästan hälften av guiderna, 800 000 stycken, handlar om solresemål som Grekland och Thailand även om Åre-guiden är populärast just nu när sportlovet närmar sig.

Framgången bakom reseguiden tror Mikael Jägerbrand främst handlar om att reseindustrin ökar stadigt och med den suget efter kunskap när det gäller de olika resemålen.

– Reseguiden är praktisk för den som ska resa på charter en vecka eller en weekend. En resebok kan då kännas för omfattande och en artikel för ytlig. Vi försöker vara ett mellanting, säger han.

Framtiden handlar mycket om att skräddarsy guider för speciella målgrupper:

– Vi har nya projekt på gång men de är hemliga än så länge. Det bygger på att utveckla specialguider för affärsmän och golfspelare, kanske till och med göra specialguider för skolklasser, säger Mikael Jägerbrand.

Vilket är ditt drömresemål?

- Pyramiderna i Kairo är ett. Där har jag inte varit., det är ett av de äldsta människobyggda grejerna och något man måste se. Tokyo verkar vara en stad som nästan är som en science fiction-film. Sedan är det klart att rymden skulle vara häftig att besöka, skrattar han.

Reseguidernas tio i topplista

Annika Sohlander