SAS utmanar Ryan Air med lågprisflyg

RESA

SAS tagit upp priskriget med lågprisbolaget Ryan Air. Nu kan du flyga med SAS till London för totalt 885 kronor.

SAS har gjort ett av de sämsta resultaten i företagets historia. Terrorattackerna i USA och Milanoolyckan har lett till minskat resande.

Nu prövar SAS ett för företaget nytt kort i kampen om resenärerna. De börjar med lågprisflyg till London. För 490 kronor plus skatt på 395 kronor kan du nu flyga till storstadspulsen i väster.

SAS har tagit upp konkurrensen med lågprisbolagen och priskriget är i full gång.

– Vi vill möta konkurrensen från lågprisbolagen och London är en väldigt populär destination, säger Ulf Thorné, informationschef på SAS.

Sedan några år flyger Ryanair till London för riktigt låga priser. Det handllar om låg service och planen går till Stansted som ligger en bit utanför London.

– Nu provar vi att erbjuda de riktigt låga priserna till London. Vår förhoppning är att gästerna upptäcker vår produkt. Att vi flyger från huvudflygplatsen med allt vad det innebär av utbud, kommunikationer till och från flygplatsen och den service vi erbjuder ombord med mat och dryck, säger Ulf Thorné.

Det är första gången som SAS i Sverige erbjuder lågprisflyg.

Vanliga villkor för lågprisflyg

Har inte SAS vaknat sent som börjar med det här först nu?

– Det kan man ju alltid resonera om men nu prövar vi det här och så får vi se hur det går.

Det handlar om vanliga villkor för lågprisflyg. Biljetterna går endast att boka på Internet och beställningen måste ske 21 dagar i förväg. Från Stockholm är det fyra avgångar per dag, från Göteborg två och Malmö två. Det handlar om ett visst antal platser på utvalda avgångar med lägre beläggning.

Är detta tillfälligt eller kommer ni att fortsätta med det här erbjudandet?

– Det här gäller i fyra månader, sedan får vi se. Vi ska försöka att bli duktigare på att ha biljetter i alla priskategorier för att bli mer konkurrenskraftiga.

Pernilla Fagerström

ARTIKELN HANDLAR OM