Smekmånad på Maldiverna

Hit åker svenskarna helst på smekmånad

RESA

Se upp så att ni inte krockar med ett annat par när ni springer hand i hand på stranden.

Sex av tio besökare på Maldiverna är nämligen på bröllopsresa. Ögruppen är utan tvivel det populäraste resmålet bland nygifta svenskar.

Foto: VINGRESOR
POPULÄRAST Det är hit till Maldiverna som vi svenskar helst åker på smekmånad.

Över tusen små korallöar, grupperade i 26 atoller, långt ute i Indiska oceanen. Långa kritvita sandstränder, klara laguner och en medeltemperatur på 28 grader har gjort Maldiverna till svenskarnas favoritdestination.

- Utan tvekan är det Maldiverna som folk drömmer om när de planerar sina bröllopsresor, säger Jeanette Edsjö, chefredaktör för tidningen Bröllopsmagasinet.

Som tvåa och trea rankar hon Thailand och Mauritius och hennes uppfattning stämmer väl överens med vad de mest erfarna charterresesäljarna på bland annat Ving, Spies och Always säger.

- Alla nämner Maldiverna, Mauritius och Seychellerna, säger Susanne Krutrök som är informationschef på Mytravel.

Dykning bland korallreven

Av de cirka 2 600 besökare som kom till den lilla ögruppen förra året ägnade sig de flesta åt dykning. Korallerna och lagunerna skapar en unik miljö för exotiska fiskar och vackra växter.

Men så mycket annat än hav och strand finns där inte. Kanske är det just därför som så många nygifta vill åka till de palmbevuxna öarna. För att bara vara. Med varandra, förstås.

Det går fortfarande inte att gifta sig på det muslimska Maldiverna, men turistbyrån arbetar på en lösning med det skandinaviska konsulatet på en av öarna.

Så kanske kommer den i dag sextioprocentiga beläggningen av "honeymooners" på de populära öarna att öka ytterligare.

...och här kan du boka resan

Johanna Kendel