Galnaste resorna - och dyraste

- lär dig flyga Mig-plan, dyk bland vithajar....

RESA

Alltid drömt om att bli astronaut? Och har ett par miljoner över?

Köp en 16-dagarskurs i Ryssland och se om du har vad som krävs för att åka på rymdfärd.

Amerikanska företaget Incredible adventures specialiserar sig på galna, otänkbara och bisarra upplevelser. Gärna med krigiska förtecken.

En dags dykning i bur bland livsfarliga vithajar utanför San Francisco kostar 8 350 kronor. Om det känns för magert väljer du femdagars-varianten i Mexiko. För 19 350 kronor hamnar du i hajarnas paradis och får till och med nattdyka bland bestarna. Dessutom ingår helpension på båt i priset.

Flyg Mig i Moskva

Lockar hårdträning är tre stentuffa dagar på ett militärläger i Arkansas perfekt. Pris: 30 000 kronor. Vapenträning, nattliga övningar och strategilektioner ingår, dock inte frukost, middag eller inkvartering.

Den allra mest äventyrslystna väljer så klart kosmonautkursen i Moskva. Första steget är en medicinsk utvärdering där du får genomgå alla de test en riktig astronaut går igenom. Du får dessutom flyga Mig-plan och lära dig lite ryska. 16 dagar i Moskva med inkvartering och mat på fashionabla Savoy hotel kostar 1 537 000 kronor. Och då är det inte ens säkert att du får gå vidare till steg två - din kropp kanske inte pallar för pressen.

För fler galna äventyr kolla in:

Nina Jakobson