Brittiska turister hade sextävling på stranden

Nu har 20 extra poliser anställts

RESA

En sextävling på en Rhodosstrand mitt på dagen fick de grekiska myndigheterna att reagera. Nu har 20 extra poliser anställts för att hålla ordning på turisterna.

Foto: BENGT KULÉN
POPULÄRT RESMÅL Varje år besöker cirka 34 000 svenskar Rhodos och Faliraki. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.

Faliraki på Rhodos är ett populärt resmål för charterturister. Varje år reser tusentals svenskar dit för att sola, bada och roa sig.

Men de brittiska turisterna dominerar och deras härjande i somras har fått grekerna att ilskna till.

Fylleslag

Förutom dagliga fylleslag arrangerade den brittiska researrangören Club 18-30 en oralsextävling där även de anställda turistguiderna deltog.

Det ska enligt grekiska myndigheter inte få hända igen.

- Vi måste se till att alla som besöker Rhodos får en trygg och härlig semester, säger John Latrides, borgmästare i regionen Kallithea.

Redan nu samarbetar grekiska och brittiska myndigheter för att få ner fylleriet. Resultatet har blivit att det inte spelas någon musik efter midnatt och att de brittiska turisterna bara får en gratis drink per kväll.

"Etablerat"

Svenska Apollo är en av de svenska researrangörer som har Rhodos som resmål. Varje år flyger Apollo dit cirka 34 000 svenskar.

- Rhodos är etablerat, en av de gamla godingarna som resmål, säger Apollos informationschef Agneta Åstrand.

Inga klagomål

Hon har inte fått några klagomål från svenska charterturister om fylleri och offentliga sexfester.

- När det gäller busliv är det mest Kos man pratar om, säger hon.

Per-Ola Ohlsson