Hit vill vi åka 2004

RESA

42 071.

Fyrtiotvåtusen- sjuttioen.

Det är en imponerande siffra.

Så många av er läsare har varit med och röstat fram 2004 års hetaste resmål på aftonbladet.se under november- december.

Foto: Sara Ringström
Ett vinnande resmål i undersökningen...

Går det då att dra några slutsatser av vad vi kan vänta oss för trender det kommande året?

Jodå:

Beprövade favoriter som Grekland och Thailand håller ställningarna, de vinner sina kategorier överlägset. Det är dit vi i första hand längtar när det gäller värme, sol och bad.

USA är tillbaka på allvar, tack vare lite lugnare världsläge (peppar, peppar") och lägre priser - på bara ett år har dollarn blivit nästan 20 procent billigare för oss svenskar.

Italien, Brasilien och Australien är också heta länder. De tre är ensamma om att "ta medalj" i två kategorier - här lockar både stränder, natur och storstäder.

Bland resultaten döljer sig också några floppar. Grannarna Indien och Sri Lanka lockar få, trots stora chartersatsningar de senaste åren. Och definitiv jumbo i antal röster räknat blev Libanons huvudstad Beirut, trots att det nu är enklare och billigare än någonsin att åka dit, nonstop med SAS lågprisbolag Snowflake.

Självklart är det omöjligt att skriva om alla era favoriter i en och samma tidning. Men lugn, vi lovar att fortsätta skriva om dem i Resa varannan lördag även det kommande året, precis som vi gjort under det gångna.

Läs mer om resmålen i undersökningen:

Susanne Wixe (Resa-redaktör), Anders Hedberg (Bitr Resa-redaktör), Bjarne Frykholm (Nätredaktör för Resa)