Nillas betyg på 12 länder

...i den ordning hon besökte dem

Så här åkte Nilla.
RESA

Sydafrika

Bäst!

Storslagen natur, mycket äventyrssporter. Historiskt finns självklart många problem, men det är frågor som de jobbar med. Jag tyckte mycket om mixen av kulturer, den afrikanska och den västerländska. Jag tänker på glädje när jag tänker på Sydafrika. Spontana människor som tycker om att dansa, sjunga och umgås.

Swaziland

Här är befolkningen väldigt nyfiken och positiv till vita människor eftersom de aldrig haft någon apartheid. Mötet med den afrikanska kulturen var jättehäftig. Mycket vilda djur, en morgon vaknade jag med zebror på tomten.

Nya Zeeland

Vackert med sin dramatiska natur. Jag hade höga förväntningar, men det ser verkligen ut som man tror - allt annat man ser sedan känns faktiskt blasé. Betyget dras ner för att kulturen är så lik Sveriges.

Fiji

Riktigt paradis, med palmer och vita stränder. Lugnt. Små öar. Vi var på en ö utan el efter sju på kvällen, då tändes lyktor i stället. Jag fick intrycket att människorna var glada och härliga.

Australien

Sämst!

Jag saknade historia och kultur. Lite för likt Sverige. Det var enkelt att resa runt, vilket attraherar många yngre resenärer som i sin tur betyder mycket supande och festande. Då känner jag att man lika gärna kan vara hemma.

Singapore

Mysig mix med supermodernt och gammal kinesisk kultur. Jämfört med resten av Sydostasien var Singapore väldigt spejsigt, Sverige känns omodernt i jämförelse.

Malaysia

Jag fick inget starkt intryck där, minns inte så mycket, men det var modernare än jag trodde. Kuala Lumpur gillade jag.

Indonesien

Det var väldigt fint i djungeln i Sumatra. Människorna levde i harmoni med naturen och verkade lyckliga. De var lugna, gästvänliga och trevliga.

Thailand

Mycket turister överallt känns inte riktigt genuint, men jag gillade norra Thailand. I Chang Mai finns massor med olika kurser. Jag gick kurser i matlagning och thaimassage.

Kambodja

Intressant men samtidigt hemsk historia, som inte går att undgå eftersom freden är så färsk. Människorna är glada trots allt de upplevt och det fick mig att tänka - i Sverige har vi allt, men vill ändå ha mer.

Vietnam

Väldigt vackert land, men en del människor är lite besvärliga. De verkar inte vara så förtjusta i turister.

Laos

Ett av favoritländerna! Otroligt lugnt och avslappnande, berg, dalar och vattenfall. Harmoni.

ARTIKELN HANDLAR OM