Flygbussen till Riga kostar bara 2,80 - ett helt okej pris

RESA

Dag 1:

Från: Stockholm via Skavsta flygplats i Nyköping.

Till: Riga.

Med: Ryanair.

Flygtid: 50 minuter.

Rådhustorget med "Svarthuvudenas hus" till höger.

Jag försöker spara pengar redan på min första sträcka: Stockholm-Skavsta. Det går inte. Flygbussen som kostar 199 kronor tur och retur är det billigaste sättet .

På Skavsta flygplats går det blixtrande snabbt i incheckningen bara för att ta tvärstopp i säkerhetskontrollen. Det piper om mig. Vakten börjar ett mödosamt arbete med sin metalldetektor som piper över först plånboken (en liten metallknapp), sedan mynten i fickan, klockan, mitt ena penningbälte.

Står till sist utan även livrem. Då ger byxknappen utslag (slipper dock ta av mig byxorna). För säkerhets skull undersöker vakten också att jag inte har något i min keps innan han släpper förbi mig.

Fem minuter före tidtabellen lyfter vi och med medvindens hjälp landar vi 25 minuter för tidigt i ett regnigt Riga. En billig lokalbuss vid flygplatsen tar mig in till staden för knappt tre kronor. Ett helt okej pris för en flygbuss får man lov att säga!

På Viesnica Hotel vid tågstationen hyr jag ett enkelrum för 126 kronor. För det får jag ett okej singelrum med tv men ingen dusch. Toa i korridoren.

Som den budgetman jag är, har jag förstås med mig middag: frallor med stekt potatis och falukorv. Mums!

Budgetnöje/Riga

Kostnader dag 1

Robert Karlsson