I London får det bli eget rum

1 av 3 | Foto: AFTONBLADET BILD
På Piccadilly Cirkus samlas många som behöver ta en paus i traskandet eller en plats att sitta ned med sin medhavda mat. En perfekt backpackerplats med andra ord.
RESA

Dag 3

Från: Berlin

Till: London

Med: Ryanair

Flygtid: 1 timme, 25 minuter

Klockan ringer kvart över sex och jag är knäckande trött.

Jag får till slut en sittplats på halv åtta-tåget till flygplatsen och kan äta min medhavda frukost: bröd, frukt och mjölk. Promenerar sista biten till terminalen eftersom jag missar gratisbussen.

18 minuter före tidtabellen landar vi på Stansteds flygplats i London och mitt i ett priskrig mellan bussbolagen. Herren på täppan - National Express har fått konkurrens av det nystartade italienska bolaget Terravision som dumpat transitpriserna.

Nykomlingen tar mig till och från London för 170 kronor. Efter knappt en timmas resa stannar bussen på Liverpool Street-stationen. Jag köper ett endagars tunnelbanekort och åker vidare till Earls Court och ett internetkafé där jag kan kolla restider för morgondagen. Jag passar förstås också på att surfa eftersom kaféet är bland de billigaste i staden.

I London finns många ställen med sovsalar, men även hyfsat billiga enkel- och dubbelrum. Eftersom jag sov risigt i sovsalen i Berlin vill jag ha ett eget rum denna natt. Jag bestämmer mig för ett med egen toalett och dusch med frukost på Aquarius Hotel. Ett ganska billigt singelrum. Brukar vanligen vara dusch och toa i korridoren för detta pris i London.

Vid halvåtta på kvällen hittar jag min perfekta budgetrestaurang - en kinakrog med "ät allt du kan-buffé" för bara 90 kronor. Hittar en perfekt budgetrestaurang med "ät allt du kan-buffé" för bara 90 kronor.

Budgetnöje/London

Kostnader dag 3

Robert Karlsson