Cancúns flygplats öppnad igen

Så är läget efter orkanen Wilma - land för land

RESA

Efter orkanen Wilmas framfart i Karibien i förra veckan börjar livet på turistorterna återgå till det normala.

De stora svenska arrangörerna reser som vanligt.

Här är läget, land för land.

Stränderna utanför Cancún blev hårt åtgångna av orkanen.

Mexiko: Värst drabbades Cancún och Cozumel på den östra sidan av Yucatanhalvön. För den som köpt en resa med de svenska charterarrangörerna till Yucatán gäller fri av- och ombokning till den 7 november. Därefter gäller ordinarie ombokningsregler.

I lördags öppnade Cancúns flygplats för kommersiell flygtrafik igen. Enligt Fritidsresors informatör Marie Malmros är Playa del Carmen så gott som helt återställt. Playacar, som vanligtvis är ett lummigt område, saknar i dag löv och blad på buskar och träd. Mexikos ambassad i Stockholm meddelar att elektriciteten är tillbaka till ungefär 50 procent i Cancún och Cozumel.

USA: I Florida drabbades Fort Lauderdale och Lauderdale by the Sea hårdast av Wilma. Fortfarande avråder myndigheterna från att vistas ute efter mörkrets inbrott, på grund av de många nedfallna kraftledningarna.

Fritidsresor erbjuder fri av- och ombokning fram till den 7 november, även om arrangören planerar att genomföra en resa till Fort Lauderdale det datumet. Resenärer med Ving/Globetrotter erbjuds fri ombokning från de värst drabbade orterna till Miami.

Kuba: 370000 människor tvingades lämna sina hem inför orkanens framfart. Men enligt Alfredo Llanes på kubanska ambassaden i Stockholm kom landet lindrigt undan.

- Trafik och elektricitet fungerar normalt igen, säger han.

Karin Wik