5 bra krogar i London

RESA

?enligt Johan Hakelius, debattredaktör och kolumnist i Aftonbladet.

1. The Ivy

1 West Street, Covent Garden

Som en chokladmurrig tårtbit på en trekantig tomt i Soho. Här springer du på topp-politiker, ännu ej avsminkade operasångerskor och de gamla vanliga kulturfjantarna. Trevlig personal, stora drinkar, god mat och en skvallertidning i direktsändning.

2. Simpsons-in-the-Strand

100 Strand

Traditionellt. Väldigt traditionellt. Ät rostbiffen med yorkshirepudding. Rostbiffen dras fram till bordet på silvervagn och trancheras på plats. Ge mannen med kniven ett pund i dricks.

3. Le Caprice

Arlington House, Arlington Street

På en bakgata bakom flotta Ritz hotell. Drick fördrinkarna i restaurangens utmärkta bar, när du väl är på plats. För många drinkar i förväg kan göra det svårt att klara av passagen genom restaurangens snurrdörr. Och sedan: testa Le Caprices ägg Benedict.

4. Rules

35 Maiden Lane, Covent Garden

En lätt bismak av turister, men detta är faktiskt Londons äldsta restaurang med ett fast klientel av Londons teaterfolk, journalister och gamla stötar. Specialitet: vilt. Köttet kommer från restaurangens egna jaktmarker i Skottland. Bearnaisesåsen är för vuxna – härligt vinägersyrlig.

5. Te på Ritz

150 Piccadilly

Te blir inte snyggare än så här. Men beställ bord. Och glöm jeansen, det är lättare att komma in med bar underkropp. Hurra för världens kanske enda kvarvarande jeansfria zon!

Aldrig mer?

...äter jag indiskt på Kahn’s, Westbourne Grove. Någon kommer garanterat att föreslå det –?be denne någon fara åt helvete. Såvida du inte tycker att Basil Fawlty i ”Pang i bygget” är den perfekte värden.