Läckrare och bredare - här är nya RESA

Premiär för NYA RESA i dag lördag 4 februari. Här nedan publicerar vi redaktör Anders Hedbergs presentation av den nya bilagan.   OBS! Bilagan säljs bara lördag-söndag. Kostar 5 kronor extra när du köper Aftonbladet.
RESA

229 veckor i samma kostym. Inte så konstigt att den börjar kännas lite sliten och aningen ofräsch.

Men efter totalt 114 bilagor - en varannan vecka i nästan fyra och ett halvt års tid - är den äntligen här:

Nya RESA.

Anders Hedberg RESA-redaktör

Läckrare, tjockare, bredare - det finns många sätt att beskriva tidningen du nu håller i handen. Den största förändringen har du som läst oss tidigare redan upptäckt: RESA har fått ett behändigare format och ett vitare papper, som ger mer färg och bättre bilder. Dessutom har tidningen fler sidor än tidigare.

Bläddrar du vidare ser du att allt det bästa från gamla tidningen följt med in i den nya.

Vi fortsätter att lägga tonvikten på reportage om spännande resmål jorden runt - i det här numret tar vi dig exempelvis till Söderhavet, svenska fjällen, Thailand och Paris.

Vi fortsätter att anstränga oss för att ge dig tips på de billigaste biljetterna - oavsett vart resan går-det mest prisvärda boendet och allt annat du behöver veta för att få en lyckad semester.

"Mest resa för pengarna" är en devis som vi uppfann när bilagan föddes 2001. Den gäller fortfarande.

Men du kommer också att upptäcka mycket nytt i nya RESA:

NYTT! Nu lanserar vi RESA-KLIPPET. I varje nummer hittar du ett aktuellt och riktigt bra rabatterbjudande från någon av våra samarbetspartners. Här finns stora pengar att spara! Första erbjudandet till dig är hela 1500 kronor rabatt på en all inclusive-vecka i solen - klipp bara ur kupongen på sidan 21 så kan du snart vara på väg.

NYTT! Världskoll. Ett helt uppslag med de senaste restrenderna. Visste du till exempel att Sarajevo har blivit ett hett resmål?

NYTT! Family på RESA. Vilka länder är barnvänligast, och varför? Vilka researrangörer ger de bästa rabatterna för barnen? Och"hur i all världen sysselsätter man en tvååring på långflygningen?

Det blir mängder av tips, idéer och granskningar för dig som inte vill sluta resa, bara för att du har blivit förälder.

NYTT! Undvik fällorna som sabbar din semester. Vad gör du till exempel när resebyrån du betalt in 40000 spänn till plötsligt inte finns längre? I varje nummer tar vi grepp och brottar ner hoten mot en lyckad resa - och vi berättar hur du går till väga steg för steg om något ändå skulle gå snett.

NYTT! Kryssa & kryssa. Korsord är ett bra sätt att fördriva tiden på resan - eller hemma. Från och med nu får du ett nytt kryss i varje nummer av RESA, där förstapriset är en skön kryssning. Du ringer in krysslösningen på några sekunder från vilken telefon som helst.

NYTT! Testa dig själv. Alla vill vi känna oss belästa och beresta - men hur ligger det egentligen till med dina kunskaper om världen? Testa dig själv och tävla mot den övriga familjen eller kompisarna.

NYTT! Vi hjälper dig och ditt ressällskap att få så schyst tid tillsammans som möjligt. Vi lär er kryssa förbi de första semesterdagarnas gräl. Vi tipsar om hur du hittar nya vänner på resan - trots att du reser med din partner. Vi låter dem som funnit sin stora kärlek på semestern dela med sig av sina allra bästa råd. Och mycket mer.

NYTT! Läsarnas RESA. Tagit ett kul kort på semestern? Eller är du på väg ut i världen och tänker skriva dagbok från resan? Nu har du chansen att få dina bilder eller berättelser publicerade i tidningen.

Det var många nyheter på en gång. Och fler kommer senare under våren. Men det är ingen nyhet att drömmen för de flesta av oss svenskar så här års är sol och värme.

Och du som inte har råd att förverkliga den just nu kan ändå hänga med till Söderhavet här och nu. Bläddra bara fram två uppslag så börjar resan.

Anders Hedberg