Redan julrusch på solresor

Nu är det hög tid att boka - resorna till Thailand nästan slut

RESA

Julresorna har redan börjat ta slut -trots att det är drygt nio månader kvar till julafton.

Om du vill vara säker på att komma iväg till solen över julhelgen är det hög tid att boka.

Foto: BÖRJE THURESSON
Turister njuter av solen och värmen på Phi Phi-öarna i Thailand.

Julruschen har redan börjat. I alla fall när det gäller resor. Drömmen om vita sandstränder, turkosblått vatten och vajande palmer kan gå i kras om du inte snabbar dig.

På Ving har dubbelt så många redan bokat sina jul- och nyårsresor i år jämfört med samma tid förra året. Och det är långresorna till värmen försvinner fortast.

- För jullovet är nu osannolika 9 av 10 resor bokat till Thailand, säger Joakim Eriksson, kommunikationsdirektör Ving.

Fritidsresor ser samma trend.

- Det märks att många vill försäkra sig om sin julresa, säger Lottie Knutson, informationsdirektör på Fritidsresor. Vill man ha ett bra hotell och resa till ett exotiskt land gäller det att vara ute i god tid.

STS Solresor har platser kvar till Malaysia och Oman. Annars är de säkra korten i charterutbudet närliggande resmål som Kanarieöarna, Egypten och Marocko.

Men även de billigaste biljetterna med reguljärbolagen är på väg att ta slut. Aftonbladet Resa lyckades inte hitta något under 10000 kronor för en resa tur och retur Stockholm-Bangkok.

Vill du fynda är det omvägar och mellanlandningar som gäller. Annars får du vara beredd på att betala avsevärt mer än vad motsvarande biljett skulle kosta en vecka i november.

Kerstin Sundmark