Palmas bästa cocktails

Expertens guide till de godaste drinkarna

1 av 2 | Foto: Andrea Björsell
Pachas Special på Pacha bar i Magaluf.
RESA

Färgsprakande fruktcocktails eller en klassisk dry martini"

Palma de Mallorca är staden som andas glamour och jetsetliv.

Resa testar Palmas absolut bästa cocktailbarer - med cocktailexpert Wilhelm Holmström som guide. Det stora palatset tar andan ur mig och lämnar munnen vidöppen av fascination. Vi har kört vilse flera gånger innan vi till slut hittar grusparkeringen och den stora porten in till trädgården.

Abacanto är ett palats. Ett överdådigt, pråligt palä som jag aldrig sett maken till. Klassisk musik fyller varje del av trädgården. Det doftar lilja och jasmin.

Bakom raderna av frukt och internationella spritsorter fladdrar ljuset av kandelabrar över bardisken. Jag sippar sakta på den fruktiga drinken och beundrar väggmålningarna. Glamourösare än så här blir det inte.

Det magnifika Abacanto ligger en bit utanför själva Palma de Mallorca, en stad som är en blandning av gammalt och nytt. Prålig gammaldags spansk stil möter modern design. Varje bar har sin unika stil, och är en naturlig mötesplats.

- Barer tillhör den spanska kulturen. Vi träffas gärna över en drink på samma sätt som svenskarna träffas över en kaffe, säger Wilhelm Holmström, som har bott på Mallorca i 38 år.

I början av 90-talet startade Wilhelm Holmström sin första bar och sedan åtta år tillbaka driver han den internationella bartenderakademien i Magaluf.

Inriktningen på Palmas barer har förändrats de senaste åren. På sommaren flyttar mycket av nattlivet ut till de neonblinkande charterhålorna längs kusten.

- Förr var det mer personligt. I dag går tyvärr kvantitet ofta före kvalitet, säger Wilhelm Holmström.

Många av forna tiders stjärnbartendrar gömmer sig i stället bakom bardisken på flotta femstjärniga lyxhotell.

- Ofta är det personen bakom disken som är viktigare än lokalen, säger Wilhelm Holmström och pekar ut några av Palmas absolut bästa adresser för en äkta cocktail.

Läs också:

Katharina Brunath