Guida dig fram till stjärnjobbet

Kändisarna som började sin bana i utflyktsbussen

1 av 2
RESA

Glöm Idol och Fame Factory – vill du bli kändis ska du börja som reseledare. Se bara på Kayo Shekoni, Johan Rheborg och Gert Fylking som alla inledde sina yrkeskarriärer längst fram i utflyktsbussen.

Just nu ser vi henne som en av programledarna i TV 4:s program ”Förkväll”.

Men artisten Kayo Shekoni, 42, började sin karriär som reseledare på Mallorca.

– Guidejobbet var en skitbra skola och oförglömlig tid. Jag skaffade mig vänner för livet, säger Kayo Shekoni, som började som discjockey på Vingresors Hotel Club33 på Mallorca.

Men det tog inte lång tid innan hon även började showa på scenen och köra utflykter på Ibiza och Cypern.

– Som entertainer upptäckte jag flera kreativa sidor hos mig som jag förmodligen inte skulle ha sett annars. Utan den erfarenheten hade jag nog inte jobbat som artist i dag.

Vad var bäst med reseledartiden?

– Att man fick vara med och påverka. Det krävs faktiskt en hel del kreativitet både för själva guidandet och inte minst den sociala biten.

Har du haft nytta av guide-tiden?

– Oh ja! Jag lärde mig prata inför publik. Tro det eller ej, men för mig var det mycket värre än att sjunga. Man blev bra på att ta hand om människor med problem också. Och så lärde jag mig att snabbt fatta beslut – och att dela lägenhet med andra, vilket inte alltid är det lättaste.

Har du något roligt minne?

– En midsommarafton visste vi inte vad vi skulle hitta på för att roa gästerna. Till slut kom någon på att vi skulle göra en baklänges-middag. Vi började med grogg och slutade med Martini Bianco. I tur och ordning åt vi glassbomb, oxfilé med potatisgratäng, och till sist räkcocktail. Från början pep folk lite, men kvällen blev väldigt lyckad till slut. Det blev extremt mycket skratt!

Här finns kurserna

Läs också:

Tidigare artiklar:

Kerstin Sundmark