Relationsexpert: Det håller längre så här

Vill du träffa ditt livs kärlek? Ragga på semestern.

RESA

– De par jag känner som träffades på resor är de som har bäst förhållanden idag, säger relationsexperten Christina Hermanrud.

Christina Hermanrud.

Det är ingen hemlighet att det kan hetta till i kärlekslivet när man är ute och reser. Och det är faktiskt inte heller någon myt att en semesterflört ofta blir både lyckligare och mer romantisk än när man träffas hemma i vardagen.

7295läsare deltog i Resas undersökning. Av dem har 3888 mött kärleken på semestern - varav hela 67 procent svarade att förhållandet var mer passionerat än tidigare "vanliga" relationer. Dessutom svarade 36 procent att kärleken håller i sig än idag.

Psykologen och relationsexperten Christina Hermanrud är inte förvånad.

-Det är ett väldigt fint sätt att träffas. Man behöver inte uppleva vardagen med tandborstar och bråk om att man inte skruvar på tandkrämskorken efter sig.

Dessutom lär man känna varandra på ett annat sätt om man reser runt länge tillsammans.

-Vi svenskar som är lite strama och svåra att lära känna öppnar oss mer på semestern. Då behöver man inte bli full för att komma nära andra människor och visa sitt intresse.

Christina Hermanrud vet genom sin yrkeserfarenhet att förhållanden som börjar på semestern ofta håller i längden. Men det gäller självklart att jobba på relationen ändå.

- Det räcker inte att träffas på ett romantiskt sätt. Om det ska hålla måste man ha gemensamma intressen, och en sådan människa kan man egentligen lika gärna träffa hemma, hos gemensamma vänner till exempel.

Psykologens tre tips:

Lisa Jannerling