Fortfarande rea på resor till värmen

Fly ruskvädret - fynda solresor

Foto: cecilia enholm
Fly till värmen i söder när kylan lägger sig över Sverige.
RESA

Temperaturen skrivs med ental - igen.

Men för några hundralappar kan du få sommarvärmen tillbaka.

Just nu råder rea på solresor till södern.

Abstinensen efter sommarvärmen som varit - och farit - plågar oss. På flera håll i landet skrivs dygnets högsta temperatur åter med en entalssiffra, till och med med ett minustecken framför.

Men för en spottstyver kan du få värmen tillbaka. Just nu är priserna på sista minuten-resor till solen ännu låga.

– Priserna går upp för varje millimeter regn som faller över Sverige. Men man kan fortfarande göra fynd på resor i maj och och i början av juni, säger Lottie Knutson på Fritidsresor.

Värmen - några hundralappar bort

Några hundralappar räcker till en veckolång resa söderut. Det gläder exempelvis många som bor i norra Sverige. Två veckor till Turkiet med Fritidsresor från Luleå går för 995 kr. Avresa 21 maj, endast flyg. Upplev en middag med gott vin och tzatziki till bouzouki-musik i Grekland. Två veckor blir dina för 399 kronor. Från Stockholm med Ving den 19/5, endast flyg.

Lite längre västerut ligger Kroatien. En veckas resa dit från Stockholm med Apollo går för 498 kronor. Avgång 17 maj, endast flyg.

Föredrar du tapas och Rioja-viner är Spanien rätt land för dig. Dit kommer du för 399 kronor, en vecka, avgång 17/5 från Stockholm med Ving, endast flyg.

Bor du i västra Sverige är avgången från Göteborg till Cypern ett alternativ. Enveckasresan till ön med Ving den 19 maj går på 699 kronor, endast flyg

Vill du ha stadsliv i vårvärmen kan du åka till Rom. Åtta dagar, från Stockholm den 9 juni, går för 495 kr, endast flyg, med Fritidsresor.