Flyg till solen för under tusenlappen

Lista: de billigaste resorna just nu

Foto: STEFAN MATTSSON
Las Canteras-stranden i Las Palmas på Gran Canaria.
RESA

Vinterkyla sveper ner över hela Sverige lagom till helgen.

Men här är något att värma sig med:

Priserna på sista minuten-resor sjunker – just nu kommer du exmepelvis till Kanarieöarna för under tusenlappen.

Fram till ungefär Lucia kan du räkna med att sista mnuten-priserna är i botten. Störst är utbudet av billiga restresor till Kanarieöarna men även till Egypten, Tunisien och Marocko går det att hitta resor till riktigt bra priser.

Nu på eftermiddagen fanns det till exempel resor till Sharm El-Sheikh i Egypten en vecka med ospecifiserat boende för 1699 kr. Flygstolar till Gran Canaria eller Teneriffa fanns från cirka 800 kronor.

Gratis med Ryanair

I listan nedan hittar du billigaste sista minuten-resorna med enbart flyg, flyg + ospecificerat boende samt flyg + namngivet hotell.

Är du mera sugen på shopping än sol? För några hundralappar kan du hitta flygbiljetter till Europas städer och passa på att göra julklappsinköpen där.

Ryanairs senaste kampanj pågår fram till fredag kväll och gäller gratis flygstolar (noll kronor inklusive skatter och avgifter) under perioden december-februari på ett stort antal destinationer från Sverige. Tyvärr finns dock bara gratisstolar på flygen från måndag eftermiddag till torsdag förmiddag.

FAKTA

5 tips – så blir resan billigast

Boka så nära avresan som möjligt, helst samma dag eller dagen före.

Välj en större charterort.

Var inte petig med vilket hotell du hamnar på.

Boka resan själv på nätet. På exempelvis Destination.se kan du jämföra priserna på olika sista minuten-resor, hitta billiga flygbiljetter och hotell.

Undvik att resa vid skollov och större helger.