Din guide till 10 härliga klubbar och barer i Paris

1 av 3
RESA

1. Batofar

Stor röd båt som ligger i Seine-floden ganska långt österut, vid nya biblioteket. Här ordnas olika klubbar och ibland även livemusik. Blir det trångt ombord är det bara att dansa vidare på kajen nedanför.

Adress: Mittemot 11 Quai Françoise-Mauriac.

Metro: Quai de la Gare.

www.batofar.org

2.?Café Charbon

Populärt ställe i Oberkampf, lite som en stor ölhall med stengolv och högt i tak där man sitter i träbås och dricker öl och lyssnar på musik. Avslappnat och opretentiöst, här behöver man inte skämmas om t-shirten är från förra året.

Adress: 109, Rue Oberkampf.

Metro: Oberkampf.

3. Café Rosso

Liten, trevlig bar i Operkampf. Hit går man ganska tidigt på kvällen, för att lägga upp planer och komma i rätt stämning inför Parisnatten.

Adress: 4, Rue Neuve ­Popincourt.

Metro: Oberkampf.

4. Chez Justine

Stort ställe i två våningar mitt emot Café Charbon i Oberkampf. Ser lite ut som ett klassiskt parisiskt auberge, alltså ett gästgiveri, men det här är betydligt yngre och hippare. Restaurang på den ena våningen, klubb med olika dj:s och liveband på den andra.

Adress: 96, Rue Oberkampf.

Metro: Oberkampf.

5. Corcoran’s irish pub

Något otippat har en irländsk pub blivit ett av Paris hetaste hängställen. Inte bara för det digra ölsortimentet och storbildsskärmarna som visar sport, utan mest för att träffa vänner och spana på folk. Finns på fyra ställen, men den i Saint-Michael är mest välbesökt.

Adress: 28, Rue Saint-André des Arts.

Metro: Saint-Michael.

www.corcorans.fr

6. La Flèche d’Or

Stort disko som dessutom ofta har livekonserter. Inget inträde, stället är populärt bland studenter och andra som hellre går ut för att ha kul än för att visa upp sig.

Adress: 102, Rue de Bagnolet.

Metro: Alexandre Dumas.

www.flechedor.fr

7. Le Baron

Bland de hippaste klubbarna i stan, inhyst i en gammal bordell. Ingen medlemsklubb men för att komma in bör man antingen känna en stammis eller vara A-listekändis. Som välklädd och trevlig turist kan man dock ha tur, ibland släpps engelsk­talande in för att skapa en ”internationell” känsla.

Adress: 6, Avenue Marceau.

Metro: Alma Marceau.

www.clublebaron.com

8. Le Cab

The Cabaret, eller bara Le Cab som stället heter i folkmun, är ett annat vattenhål för välklädda parisare som gillar att visa upp sig och dansa till R’n’B. Har nyligen fått ett ansiktslyft och är återigen bland stans hippaste ställen. Gratis inträde i veckorna, men det kostar 200 kr att komma in på helger.

Adress: 2, Place du Palais Royal.

Metro: Palais Royal Musée du Louvre.

www.cabaret.fr

9. Paris Paris

Hög trendfaktor med många kända dj:s. Om du behöver en uppdatering på ny, fransk, elektronisk musik är det här rätt ställe. Här kan du stöta på både Daft Punk, Phoenix och Justice i baren.

Adress: 5, Avenue de l’Opera.

Metro: Pyramides.

www.leparisparis.com

10. Showcase

Extrem hög hippfaktor. Hit kommer det vackra och rika folket, köerna ringlar långa och vakterna är ganska så selektiva.

Adress: Pont Alexandre III.

Metro: Champs Elysées Clemenceau.

www.showcase.fr

FAKTA

Tips!

De flesta nattklubbar i Paris har dresscode. Man behöver inte vara uppklädd till tänderna på alla ställen, men jeans och sneakers hör hemma på hotellrummet.