Nytt och aktuellt i älskade Thailand

Foto: Stefan Christensen
Blått är flott. Och lugnande. På Dream Hotel i Bangkok kan man förhoppningsvis få sig en god natts sömn.
RESA

RESAs medarbetare i Bangkok har koll på nyheter och trender.

Barnen gillar Phuket Stuntshow

En ny attraktion för den som tröttnat på stränderna i Phuket är Phuket Stuntshow, som ligger på vägen mellan Kata Beach och Chalong Bay.

Ett drygt dussin stuntmän och kvinnor bjuder på en shos som innehåller det mesta under cirka två timmar. Mycket uppskattat bland barnen i publiken.

Sov gott – med blå dömmar

Lider du av sömnsvårigheter? Då kanske du ska prova att bo på Dream Hotel i Bangkok (Sukhumvit Soi 15). Hotellet har tagit till vetenskapliga studier som visar att nyanser av blått kombinerat med ljussättning med blå toner ger en rofylld sömn. Man kan ju undra om det spelas Tomas Ledins ”Blå, blå känslor” i högtalarna också?

www.dreambkk.com

Bankoks sämsta hotell spottar upp sig

För ett tag sedan berättade jag för er att The Ambassador Hotel i Bngkok föga smickrande utnämnts till Bangkoks sämsta hotell. Nu är första fasen i renoveringsarbetet klar och den nyrenoverade lobbyn in vigdes nyligen med pompa och ståt. H otellet lovar att fortsätta med uppgraderingen av rummen samt att jobba med personalens attityd. Arbetet beräknas vara färdigt under 2009.

Shopaholic?

Tillhör du dem som inte kan gå förbi en taxfree-butik utan att fylla en kundvagn med allt möjligt? Då kan hotellet Pullman Bangkok vara något för dig, en futuristisk skapelse som ligger vägg i vägg med King Power's gigantiska taxfreeshop på RAngan Road i Voctory Monument-området. Eller så kanske inte din plånbok tål så mycket shopping, och då kanske du ska undvika hotellet ... ?

Krångligare att fixa visum

Thailands ambassad i Stockholm tar inte längre emot visumansökningar via post. Alternativet är att skicka ansökan till konsulatet i Göteborg, eller att vända sig till Thailands ambassad i Hellerup utanför Köpenhamn. Svenskar som ska vara i Thailand i mindre än 30 dagar klarar sig dock utan att ansöka om visum i förhhand.

Konsulatet: www.thaiconsulate.se

Packa med dig välgörenhet

Åker ni med tomma väskor till Thailand? Bra, då kan man fylla dem med nödvändiga saker som Thailands fattiga och handikappade barn behöver. Titta in på Carryforkids.org för att se vad som behövs.

I Thailand samarbetar man just nu med tre skolor/vårdhem. Ett ligger i Chiang Mai och två ligger i de norra delarna av Bangkok. Det är en känslotung upplevelse att besöka ett av dessa hem, men man mår bra i hjärtat av det.

Billigare att ringa hem

Vill man ringa hem till Sverige är man vanligtvis hänvisad till att använda sin mobiltelefon eller Skype via datorn. Båda har sina nackdelar, mobilräkningen blir ofta saftig och kvaliteten på Skypesamtalen varierar rejält. Men på Bangkoks skytrainstationers informationscenter säljs numera ett telefonkort som låter en ringa över det vanliga nätet för 1 baht (cirka 20 öre) i minuten, endast 1,5 öre dyrare än Skype. Kortet finns i valörerna 100, 300 och 500 baht.

Varannan buss gratis

För att under lätta i den ekonomiska krisen har de thailändska myndigheterna beslutat att hälften av bussarna på Bangkoks 73 stadsbusslinjer ska vara gratis. Man har löst det praktiskt genom att varannan buss på varje linje är gratis.

Resultatet har blivit att varannan buss är överfull och nästa buss i princip tom.