Så slipper du åksjukan!

Fem produkter som håller dig frisk på resan

RESA

Speedboat i Thailand eller bussresa till Alperna?

Fram med inhalatorn och på med armbandet!

Här är fem fiffiga saker som kan lindra åksjukan.

FAKTA

Åksjukan försvinner i ett andetag

Quease Ease är en amerikansk näsinhalator som ska få åksjukan att försvinna på ett kick. Vid första tecken på illamående – sätt pipen i ena näsborren och dra ett par djupa andetag. Gjord på ingefära, pepparmint, mynta och lavendel.

Pris: 134 kr.

www.nomoremotionsickness.com

Ingen fara å färde med ingefära på färden

Ingefära är erkänt bra mot illamående och åksjuka. Blanda en skalad och tunt skivad färsk ingefära med en halv liter hett vatten. Låt dra i tio minuter, sila bort ingefäran och voilà – du har botgörande te! Drick en kopp före avfärd och ta med dig resten i en termos.

Pris: 68,65 kr/kg. Eller kolla i närmaste mataffär.

www.marketonline.se

Tugga din mage lugn

Calma är tuggummit för åksjuka som inte gillar att svälja piller. Sådär en kvart före avgång tuggar man en stund och resan ska därefter gå som på räls. Om man ändå känner sig illamående kan man ta ett till efter en halvtimme. Men inget för barn under 12 år.

Pris: 79,50 kr för 10 stycken.

www.calma.se

Lägg band på illamåendet

ReliefBand är amerikanernas variant på åksjukearmband: en klockliknande, batteridriven sak som sänder svaga elektriska signaler till hjärnan och magen. Användaren kan välja mellan fem styrkor. Vatten- och skaktålig.

Pris: Cirka 1 000 kr (svensk moms på 250 kr kan tillkomma i tullen).

www.magellans.com

Sea-Band är ett armband med en liten plastkula. När den ligger mot en akupressurpunkt på handleden som heter P6 lindras illamåendet. Tillverkad i elastiskt textilmaterial.

Pris: 145 kr för ett par.

www.apoteket.se