Bästa fikat mellan sevärdheterna

I hamburg möts de - Beatles och kanelbullen. Och det är mycket annat som möts i den spännande tyska staden. Här får du tips på fem kaféer. Du kan även ladda ner hela guiden med alla resetips.
RESA

Hamburg har börjat utmana Berlin som tysk weekendstad. Lågprisflyget har betytt en del, men här finns också mycket att upptäcka under en helg. Till exempel Beatles-Platz längs Reeperbahn eller de gamla stadsdelarna i Hansastaden. I Hamburg finns något för alla smaker. Men självklart måste även kroppen få sitt. Kläm in en fika eller fem mellan sevärdheterna. För den som har svårt att acklimatisera sig så finns även klassisk svensk fika.

Förra året sattes skylten upp på nya Beatles-Platz som hedrar det brittiska bandet. Beatles började sin karriär i Hamburg. Närmare bestämt på Hamburgs Star Club 1962.

Swedish Cream

Ett fikaställe med nybakade kakor. På sommaren även hemmagjord glass. Testa Swedish cream cake av färskost med citron, grädde och små kakbitar.

Adress: Rothenbaumchaussee 78

www.swedishcream.com

Sweet Dreams Confiserie

Här bakas förförande äppelkakor, chokladtårtor och andra läckerheter. Stället är litet så ta med dig kakorna ut och ät dem med utsikt över kanalerna.

Adress: Lehmweg 41, Eppendorf

www.sweet-dreamsconfiserie.de

Herr Max

Den som är sugen på en finsmakartårta gör helt rätt i att besöka Herr Max i Sternschanze. Här serverar konditorn Matthias Max sina underverk. Konditoriet är inrett som en vacker 1700-tals salong. Här känner du dig som en riktig prinsessa och prins!

Adress: Schulterblatt 12, Sternschanze

www.herrmax.de

Café unter den Linden

Ett klassiskt hak i Schanzenviertel. Här kan du äta frukost på helgen ända fram till klockan fyra, smaka någon av kakorna eller välja något från den varierande dagsmenyn. Alltid hittar du något.

Adress: Juliusstraße 16

www.cafe-unter-denlinden.de

LilliSu

Som att komma hem till mormors somriga vardagsrum. Hemlagade soppor, ljuvliga kakor och perfekt kaffe. Om du har tur har de dessutom bakat svenska kanelbullar. Mums.

Adress: Große Rainstr. 18, Ottensen/Altona

www.lillisu.de

Skaffa Hamburg-guiden här

Ladda ner nya resguiden till Hamburg här!

Fler plusguider hittar du på www.aftonbladet.se/resguider

Maria Karlsson

ARTIKELN HANDLAR OM