Så får du bästa Thailands- resan med barnen

RESA

Det är kul att resa med barn – och roligast blir det om man slipper oroa sig för packningen och vet något om vad som väntar på resmålet.

Journalisten och tvåbarnsmamman Terri Herrera Eriksson, som rest både nära och långt bort med sina barn, har i nya Plus-guiden resa med barn samlat ihop sina bästa tips.

1 Blöjor

Pampers och andra lokala märken finns att köpa på plats. I Thailand är blöjorna tunnare och mindre än de som säljs i Sverige. Med tanke på värmen är det inte alltid en nackdel. Många barn får utslag i värmen, så salva mot blöjutslag kan också vara bra att ta med.

2 Nappar

Packa gärna en arsenal av nappar. Även om det finns nappar i Thailand är de av annorlunda modeller och förhållandevis dyra.

3 Vaccination

Barnen bör ha vaccinerats mot polio, difteri, stelkramp och kikhosta (något som ingår i vaccinationsprogrammet – första sprutan ges vid tre månaders ålder). För barn över ett år rekommenderas hepatit A-vaccin. Det innebär inte att barn under ett år avråds från att resa – de insjuknar sällan i gulsot.

4 Flygresan

Det kan besvärligt med den långa flygturen. Välj nattflyg om det går och ta gärna en taxi direkt från flygplatsen till resmålet, det kostar inte mycket och blir enklare efter en lång flygtur. Det svenska företaget Kids on board, kan ordna hämtning i bil med bilbarnstol. De erbjuder också biluthyrning eller utflykter med säker bilutrustning. www.kids-on-board.com

5 Barnvagnar

Paraplyvagnen fungerar bra, men i exempelvis Patong, men framkomligheten är sådär. Det kan bli trångt med alla människor och svårt med det ojämna underlaget.

FAKTA

Skaffa nya "Resa med barn"-guiden

Hämta nya resguiden "Resa med barn" på www.afton bladet.se /resguider

Bli plusmedlem: www.aftonbladet.se/plus/

Terri Herrera Eriksson