Huvudsaken är att ha kul

Roa dig på höstens märkligaste festivaler.

Foto: AP
Den här fräcka frisyren kan du få om du åker till London i höst, till Londons årliga festival för alternativa frisyrer.
RESA

Är du på väg till England eller Irland i höst?

Då är det läge att pricka in någon av öarnas något udda festivaler och tävlingar.

Det handlar inte om fotboll eller ölhävning, engelsmän och irländare kan mer än så. Till exempel att kasta macka och fäktas med kastanjer.

Här är listan på de mest udda festivalerna under september och oktober månad.

Mästerskapet i motorsågskonst

5 september

I Carrbridge i Storbritannien samlas varje år världens kanske duktigaste motorsågskonstnärer. Tävlingen utser den som är bäst på att såga skulpturer ur trästockar med hjälp av motorsåg.

Världsmästerskapen i att kasta macka

27 september.

På den lilla ön Easdale utanför Skottlands västkust arrangeras varje år VM i att kasta macka. För den som inte vet vad kasta macka är så innebär det att kasta en flat sten i snäv vinkel mot vattenytan, till exempel vid en strand. Om kastet är lyckat studsar stenen på vattenytan. Den som får stenen att studsa flest gången vinner.

www.stoneskimming.com

Galways internationella ostronfestival

24-27 september

Irländarna älskar ostron och varje år i september frossar de i fyra dagar och fyra nätter. Tillställningen är en stor turistattraktion för alla som gillar "smaken av havet" som Irländarna beskriver de små och geléaktiga skaldjuren. Under dagarna arrangeras även Världsmästerskapen i ostronöppning.

www.galwayoysterfest.com

World Conker Championships i Ashton

11 oktober

Conker kan närmast beskrivas som kastanje-fäktning. De tävlande trär en kastanj på ett snöre. Därefter försöker de slå till varandras kastanjer. För att begripa exakt hur det går till krävs ett besök på plats. Eller så kan du ta en titt på www.worldconkerchampionships.com innan du anmäler dig till tävlingen.

Londons alternativa frisyrfestival

18 oktober

Gillar du experimentella håruppsättningar och märkliga frisyrer? Då ska du bege dig till Albert Hall i London för den årliga "Alternative Hair Show". 25 lag från hela världen tävlar i att skapa de mest uppseendeväckande hårkreationerna.

www.alternativehair.org

Destination.se