En macka – för 6 700 kr!

Här finns världens dyraste snabbmat.

Foto: Hotels.com
På Ritz Carlton i Moskva (tv) och Le Parker Meridien i New York (th) kan du äta en vråldyr frukost.
RESA

I New York, Moskva, Dubai och Las Vegas kan du spendera semesterkassan för flera år framåt bara genom att äta och dricka.

Här är listan på världens dyraste snabbmat, fika, och frukost.

Världens dyraste frukost

Den förmodligen dyraste frukosten serveras i Moskva på femstjärniga Ritz Carlton. För drygt 10 000 kronor kan gästerna beställa "Tsarens frukost" med den finaste ryska vodkan, gåslever och kaviar.

Resenärer som går på GI-diet hittar förmodligen sin bästa och dyraste - frukost i New York på femstjärniga Le Parker Meridien, där man får en "Zillion Dollar Frittata" på sex ägg, en hummer och 280 gram Sevrugakaviar för ungefär 6 750 kronor.

Världens dyraste fika

Efter en lång och utmattande shoppingrunda i New York, kanske ett lämpligt mellanmål kan vara en tryffelbagel på hotell Westin. För 6 700 kronor får du en bagel med mjukost, vit tryffel, marmelad på Rieslingvin och toppad med guldfolie. Men tänk på att det måste vara tryffelsäsong om du vill ha detta mellanmål, annars finns det inte på menyn. Räkna med att betala en extra slant utöver fikamackan för kaffet.

Världens dyraste hamburgare

Tryffel, men den här gången de svarta, är också en ingrediens i kanske världens dyraste hamburgare, som kan beställas på femstjärniga hotell Mandalay Bay i Las Vegas. Köttfärsbiffen från japanska Kobe, den svarta tryffeln och gåslevern mellan två bröd kostar ungefär 33 400 kronor.

… och så något att dricka till

En av världens dyraste drinkar heter "27.321" och kan beställas på hotell Burj Al Arab i Dubai för drygt 48 500 kronor. Eller du kanske hellre sköljer ner din snabbmat med en Martini on the rocks för endast 67 000 kronor, på Algonquin Hotel i New York? Men då är iskuben inte gjord av is utan är en diamant. Så var försiktig när du sväljer!

Källa: Hotels.com

Destination