Nu ännu lättare att fynda resor

Nya smarta funktioner i Destinations Iphone-app

Destinations Iphone-app laddar du ner gratis – sedan har du full koll på sista minuten-utbudet.
RESA

Det har aldrig gått snabbare att hitta en billig sista minuten-resa.

I alla fall för dig som har en Iphone.

Destinations succé-app har blivit ännu bättre.

Med hjälp av nya funktioner är det lätt att hitta en sista minuten-resa som passar just dig.

Den första versionen av Destinations sista minuten-applikation lanserades i somras och blev snabbt en av Sveriges populäraste Iphone-appar. Som bäst nummer tre bland Apples mest nedladdade.

En glad Frans Storm.

– Nu har vi förbättrat funktionerna efter de önskemål vi fått in och gjort det mycket enklare att sortera bland sista minuten-resorna, säger Frans Storm, vd på Destination som är en del av Aftonbladets resetjänster.

Gran Canaria under 1000-lappen

Genom att specificera resans längd, avresedatum och boendeform så kan du snabbt få fram det du söker.

Eller kanske vill du bara ha en flygstol? I förmiddags fanns det resor till Gran Canaria och Teneriffa för under 1000-lappen.

– Priserna på sista minuten ändras ofta och många tycker att det är praktiskt att hålla koll på marknaden genom mobilen, säger Frans Storm.

Destinations resetjänst samlar sista minuten resor från de största charteraktörerna Fritidsresor, Ving, Apollo, Solresor, Detur, Nazar, Langley, och Airtours både på webben och i Iphone.

Så skaffar du appen

1. Du behöver en Iphone.

2. Klicka på App Store i din Iphone.

3. Sök efter "Sista minuten-resor".

4. Installera - det är helt gratis!

Du kan även hitta sista minuten resorna här: www.destination.se

De bästa app:arna för resan!

Samtliga applikationer finns gratis i Apple App Store.

OBS! Tänk på kostnaden för datatrafiken om du är utomlands. Många applikationer kräver kostsam datatrafik om du inte hittar ett gratis nätverk.

Wi-Fi Finder hittar de närmaste trådlösa nätverken vart du än befinner dig. Tyvärr har applikationen svårt att se skillnad på gratis- och betaluppkopplingar. Kostar datatrafik att använda.

Google Earths karttjänst myllrar av bilder från spännande platser. Dyrt att använda utan ett gratis nätverk.

Med Stanza och Amazon Kindle laddar du hem e-böcker. Vissa titlar är gratis. Fyll luren med böcker innan resan, och slipp kostnad för datatrafik från din utlandsdestination.

I Am Here skickar e-post till dina vänner så att de kan se vart du befinner dig med hjälp av Google Maps.

The Weather Channel är inget vidare om du vill kolla vädret här hemma i Sverige, då ska du välja Yr.no. Men i andra delar av världen så funkar det bra, i USA allra bäst.

Res i STHLM, Res i Väst och Res i Skåne är bara några av alla applikationer som finns för lokaltrafik i Sverige.

Badkartan.se hittar närmaste svenska badplatserna.

French Lite och German Lite är ett par av alla praktiska översättningsprogram. Äntligen kan du tyda menyn på den franska bistron.

Har du någon anna favvo-app för resan? Mejla oss och berätta!

Tipsen för dig som inte har Iphone

Hittabad.se lokaliserar närmsta badplats. Skicka sms till 72?500 (kostar 3 kr). Fungerar i Sverige.

Hotels Near Me hjälper dig att hitta hotell. Du hittar applikationen på Googles android.com . Här finns också Star Translate som översätter mellan de största världsspråken. Båda är gratis och funkar till många smart phone-modeller.

Lonely Planets guider finns att ladda hem för cirka 50 kronor på store.ovi.com för Nokia N-modellerna. Här hittar du även World Traveler med olika funktioner för att planera din resa. World Traveler är gratis.

Tips: Många nya mobiltelefoner innehåller gps med möjlighet att geotagga bilder du fotar med mobilkameran. På så sätt kan du hålla reda på var semesterbilderna är plåtade.