Gift dig snabbt och enkelt

Skansens drop in-bröllop allt mer populärt

RESA

Går du i giftastankar men orkar inte boka kyrka och präst?

Gift dig på drop-in på Skansen i Stockholm.

Ta med dig din partner, ställ dig i kö och svara ja.

Den som vill gifta sig men inte orkar med månader av förberedelser kan göra det enkelt för sig. Mellan klockan 12.00 och 16.00 den 12 juni finns såväl borgerliga som kyrkliga vigselförrättare på plats i Skansen redo att viga på löpande band.

- Vi ger de som inte har bokat eller vill göra något annorlunda en chans att gifta sig, säger Maria Kirsch, projektledare för Skansens bröllopstema.

Allt finns på plats

Allt du kan tänkas behöva finns på plats; jordgubbar, champagne, dansinstruktörer och en dansbana, picknickkorgar, trerättersmenyer, fotografer, bröllopsbuketter och vittnen. Det enda du behöver ta med dig är brudkläder, ringar, hindersprövningen, eventuella gäster och naturligtvis, din partner.

- Vårt bröllopsdropin vänder sig till dem som vill ha ett enkelt och opretentiöst men ändå vackert och seriöst bröllop, säger Maria Kirsch.

Varken vigseln eller inträdet kostar något om brudparet visar upp hindersprövningen, men eventuella gäster måste betala inträde.

Max 20 personer

- Man får ha med sig hur många gäster som helst, men man får tänka på att paret vigs i ett tre kvadratmeter vackert utsmyckat tält som rymmer högst tjugo personer, säger Maria Kirsch.

Den som vill kan naturligtvis gifta sig på Skansen på traditionellt vis antingen kyrkligt eller borgerigt. lite mer ordnade former.

Rekordmånga bokningar

- I år har vi rekordmånga vigslar inbokade, 53 kyrkliga och 21 borgerliga, men de brudparen får boka och ordna allting själva, säger Maria Kirsch.

FAKTA

Tid och plats

Datum: 12 juni.

Tid: kl 12-16.

Plats: Tingsvallen på Skansen i Stockholm.

www.skansen.se/tema/brollopsyra