Äntligen skolstart - och fyndläge på resor

RESA

Nu startar skolorna i stora delar av landet.

Det betyder att många svenskar måste hålla sig hemma,

... och att den som vill fynda resor kan göra ett riktigt klipp.

Tomma gator, lugn och ro i byn Fornalutx på Mallorca. Här är packat med folk under högsäsong. Från september blir det lugnare och lugnare för varje dag.

Skolstarten är den tid på året som priserna på charterresor går ner.

Färre kan resa bort samtidigt som det fortfarande är varmt och behagligt på många solresmål. Dessutom slipper du den värsta trängseln på stranden och kring poolen.

Den som är på hugget och letar sista minutenresor kan göra riktiga klipp.

Mindre flygplatser

Ett tips är att kolla efter avresor från mindre flygplatser. I fredags fanns det exempelvis flygstolar t/r Mallorca med avgång från Umeå eller Luleå för 499 kronor med Ving.

Och just Mallorca är inget dåligt resmål i september.

Lättare att resa

– Det finns en massa guldorn på Mallis som är knökfulla under högsäsong. Min favorit är Fornalutx, som brukar beskrivas som Spaniens vackraste by, säger RESAs redaktör Sture Bjarnelind.

– Under lågsäsong är det lättare njuta av alla vackra hus utan en massa folk i vägen. Hela livet på ön blir lättare och det gäller många resmål runt Medelhavet, säger han.

Resa med boende från 2000 kronor

Vill du boka resa med ospecificerat boende kan du hitta fynd från cirka 2000 kronor för en vecka i solen. Med specificerat boende kan du komma undan med 3000 kronor för en vecka.