Flygbolagschefen klär ut sig till kvinna

Byter jobb till flygvärdinna

RESA

Mångmiljardären och flygbolagsdirektören Sir Rickard Branson ska klä ut sig till kvinna och arbeta som flygvärdinna på en flight mellan Kuala Lumpur och London den 21 februari.

Anledningen till det senaste utspelet är ett vad mellan Branson och Air Asia-chefen Tony Fernandes.

Sir Richard Branson bland sina anställda flygvärdinnor. Snart är det han själv som får jobba som flygvärdinna för en dag.

Sir Branson som äger F1-stallet Virgin hävdade att hans team skulle samla ihop fler poäng under säsongen än Lotusstallet som styrs av Fernandes.

Resultatet blev ett fiasko. Båda stallen fick noll poäng, men Lotus fick bättre placeringar än Virgin, skriver Sportbladet.

Tufft jobb

Insatsen i vadslagningen var att förloraren skulle ta jobb som flygvärdinna på en flygning hos konkurrenten, utklädd till kvinna.

Visserligen har Sir Richard Branson ett vackert blont hårsvall, men i övrigt kommer det att bli tufft för honom att likna en riktig flygvärdinna.

– Vi har haft den här fantastiska vadslagningen hela säsongen och nu är det hög tid för Richard att förbereda sig själv på hårt jobb och den troliga smärtan som högklackade skor ger, säger Fernandes i ett uttalande.

Boy George som dj

Biljetterna till flygningen kommer att auktioneras ut och intäkterna skänkas till välgörenhet.

– Vi har några galna idéer. Vi gör så att det blir en partyflight och jag har föreslagit att vi ska ha Boy George som dj på flighten, säger Tony Fernandes till Autosport.

ARTIKELN HANDLAR OM