Underkläder som inte generar

Efter nakenkamerorna: Allt fler scannersäkra underkläder på marknaden

1 av 2 | Foto: www.scannershirts.com
Patriotiska t-shirts att använda i säkerhetskontrollen.
RESA

Säga vad man vill om nakenkameran, men den tycks i alla fall ha skapat en ny industri.

Fler och fler produkter som döljer kroppens ädlare delar dyker nu upp på marknaden.

Marc Carey, en amerikansk advokat från Kentucky, är den senaste i raden. Han har designat en kollektion av underkläder som ska dölja passagerarnas intima delar när de passerar de omstridda nakenkamerorna på världens flygplatser.

Det handlar både om kalsonger/trosor och särskilda t-tröjor där strategiskt placerade logos ska göra sitt för att skydda passagerarens integritet.

– De har designats för att utgöra en vettig kompromiss så att både säkerhetspersonalen kan göra sitt jobb och tillåta folk att resa utan att känna obehag och bli kränkta, säger Marc Carey.

Både för barn och vuxna

Som den amerikan han är har han valt logos med patriotiska budskap och även designat underkläder för barn.

Förutom logotyperna finns också ett särskilt ”bläck” i kläderna, placerat för att ytterligare förstärka skyddet mot nakenkamerans intrång.

Först ut på denna nya marknad var annars flyingpasties.com som enbart säljer sina produkter över nätet.

Då handlar det om klistermärken i gummi som antingen kan fästas på kläderna eller direkt mot huden. De finns i flera storlekar och är återanvändbara.

Ett set för kvinnor kostar runt 70 kronor medan männen på grund av mindre materialåtgång kommer undan med cirka femtilappen.

Särskilt svårt för reklammakarna var det inte heller att komma på slogans - ”Låt inte flygplatspersonalen se dig naken” samt ”Vi ger dig rätten tillbaka att förbli privat”.

Mer fokuserad på strålningen

Företaget Rocky Flats Gear gör också underklädesmode med inriktning på nakenkamerorna men här är designen anpassad till strålningshotet.

– För första gången är radioaktiva skydd snygga, användbara, kul, bekväma och till ett rimligt pris, skriver företaget på sin hemsida.

Underkläderna har röntgenskydd i form av fikonlöv som täcker könsdelar och bröst. Enligt Rocky Flats Gear skyddar de inte bara integriteten. De ska även skydda mot cancer, men exakt hur lyckas de inte förklara i sin produktinformation. Större delen av kroppen är ju faktiskt inte täckt av de skyddande underkläderna.

Följ RESA på Facebook – klicka här och titta in!

Leif-Åke Josefsson

ARTIKELN HANDLAR OM