Massöser stämmer flyg- bolag på 5,5 miljoner kr

Hävdar att de blev utslitna av jobbet på Heathrow

RESA

Att vara massös kan vara ett tungt jobb.

I värsta fall kan det leda till kroniska stresskador.

Två massöser anställda av Virgin Atlantic stämmer nu bolaget på flera miljoner i skadestånd.

Foto: AP
En jumbojet från Virgin landar på Heathrow, där kvinnorna arbetade som massöser för flygbolaget.

De båda massöserna - Jayne Evans, 40, och Michelle Hindmarch, 35 - har i flera år jobbat i bolagets lounge på Heathrow i London med shiatsu-massage som specialité.

Men trycket har varit hårt. Så hårt att båda fått lämna sina jobb efter kroniska stresskador.

En domstol har redan fått lyssna till att hårt tryck mot en punkt mot kroppen i snabb takt i kombination med långa arbetsdagar gett dem båda muskelskador.

Stora och tunga kunder

Jayne Evans vittnade om hur blev knäckt och skickades hem av bolaget efter en massagesession redan 2005 sedan en stor och tung man krävt extra hård massage mot viss punkter.

Just stora och tunga män är också de mest typiska bland passagerare som efterfrågar massage, något som försvåras av att de ska masseras med kläderna på utan några lindrande massageoljor som hjälpmedel.

Jayne Evans kräver nu motsvarande drygt, 3,3 miljoner kronor i skadestånd och Michelle Hindmarch drygt 2,3 miljoner kronor.

Inte första fallet

Prejudicerande fall finns också.

2005 tilldömdes Elizabeth Kind, en före detta skönhetsterapeut, lite drygt en miljon kronor sedan hon utvecklat det som kallas RSI, Repetitive Strain Injury eller Repetitive Stress Injury.

Hon jobbade i samma lounge på Heathrow som Evans och Hindmarch.

Virgin Atlantic har låtit meddela att bolaget inte ifrågasätter de båda massösernas skador, däremot omfattningen av dessa samt storleken på de skadeståndsbelopp de kräver.

Följ RESA på Facebook – klicka här och titta in!