Hunden tuggade sönder passet

Bröllopsresan tilll Mexiko slutade i katastrof

Foto: TOMMY MARDELL
Bitmärkena efter Moses kalasande gjorde passkontrollnaterna i Mexiko misstänksamma (Bassethunden på bilden är dock inte Moses).
RESA

Med bitmärken i passet kommer man inte långt.

Det fick nygifta paret erfara.

Här är snyftarhistorien som fick researrangören att tumma på sina avbokningsregler.

Nygifta Eric Mann och Brook Blew från USA fick sin bröllopsresa bokstavligt talat söndertuggad.

Paret hade förbokat en veckas hotellvistelse i Cancun i Mexiko och betalat 1500 dollar, eller cirka 10800 kronor i förskott.

Allt var upplagt för en skön och romantisk semester.

Tuggade sönder passet

Så skulle det sannolikt också blivit om inte parets tvååriga basset-hund, Moses, strax före avresan tuggade sönder ett av parets pass, skriver USA Today.

Passets foto och streckkod var dock intakt efter att man räddat identitetshandlingen ur Moses käftar.

Trots bitmärkena lyckades Eric och Brook komma igenom biljett- och passkontrollen på avgångsflygplatsen Logan Airport i Boston.

Misstänksamma mot bitmärken

Men när de anlände i Cancun blev den mexikanska gränskontrollen misstänksam mot bitmärkena och skickade tillbaka paret till USA.

Väl hemma igen försökte Eric och Brook boka om datumen för hotellvistelsen. Men researrangören TNT Vacations meddelade att de inte kunde hjälpa paret eftersom de varken var skyldiga bitmärkena i passet eller beslutet att inte släppa in paret i Mexico.

Efter att historien om det hundbitna passet och den förstörda smekmånaden hamnat i tidningarna ändrade dock TNT sitt beslut.

Får en kopensationsresa

– Vi har hjälpt till att lösa problemet nu när vi fått kännedom om situationen, skriver TNT i ett pressmeddelande.

– Vi kände inte till att våra resenärers smekmånad blev avbruten innan den ens börjat! TNT Vacations har kontaktat paret och erbjudit sig att ordna ett gratis sjudagarspaket med flyg till en all-inclusive resort i Mexiko under den kommande vintersäsongen. Nu kan de äntligen få göra den bröllopsres de betalat för. Vi önskar paret (och hunden Moses) lycka på alla deras framtida resor!"

ARTIKELN HANDLAR OM