Nya lyxiga Kuba

Har laddat med 47 femstjärniga hotell

Foto: STEFAN MATTSSON
NYA LYXIGA KUBA Den karibiska ö som tidigare i praktiken var stängd för turister satsar i dag hårdast av alla. Eller vad sägs om 47 femstjärniga hotell och en lång rad all inclusive på Kuba? 1992 kom bara 3000 turister till den genom historien så mytomspunna ön. Det fanns bara några få hotell och stränderna var helt orörda. Jämför det med att i år väntas tre miljoner besökare och ni förstår. Men så har också Kuba så mycket att erbjuda vid sidan av havet och vita stränder. Kuba är den perfekta blandningen av storstad, land och bad. Havanna, som ändå bär på en inbyggd mañana-stämpel, ter sig som en hektisk metropolis i jämförelse med en all inclusive-vistelse i Santa María. Den nya öppenheten innebär också att Kuba är ett land i förvandling. Men för turistögat är det ännu det gamla Kubas signum som står i fokus – rom, cigarrer och flest veteranbilar i hela världen. Hit åker: Apollo, Ving, Fritidsresor och en rad andra mindre researrangörer. Prisexempel: Avresa 22 december med Ving för två veckor på Sungarden Sol Palmeras, all inclusive i Varadero, 24675 kr/person.
RESA

Den karibiska ö som tidigare i praktiken var stängd för turister satsar i dag hårdast av alla.

Eller vad sägs om 47 femstjärniga hotell och en lång rad all inclusive på Kuba?

1992 kom bara 3000 turister till den genom historien så mytomspunna ön. Det fanns bara några få hotell och stränderna var helt orörda.

Jämför det med att i år väntas tre miljoner besökare och ni förstår. Men så har också Kuba så mycket att erbjuda vid sidan av havet och vita stränder.

Kuba är den perfekta blandningen av storstad, land och bad. Havanna, som ändå bär på en inbyggd mañana-stämpel, ter sig som en hektisk metropolis i jämförelse med en all inclusive-vistelse i Santa María.

Den nya öppenheten innebär också att Kuba är ett land i förvandling. Men för turistögat är det ännu det gamla Kubas signum som står i fokus – rom, cigarrer och flest veteranbilar i hela världen.

Hit åker: Apollo, Ving, Fritidsresor och en rad andra mindre researrangörer. Prisexempel: Avresa 22 december med Ving för två veckor på Sungarden Sol Palmeras, all inclusive i Varadero, 24675 kr/person.

FAKTA

Läs mer om 8 heta nyheter till i vinter – köp nya numret av tidningen RESA

Säljs med Aftonbladet torsdag 2 - söndag 5 juni

ARTIKELN HANDLAR OM