”Därför flyr vi till solen nu”

Sista minuten-biljetterna säljer slut i rekordfart

Foto: PER-OLOF SÄNNÅS
Jonas och Eva Bernin med dottern Julia, 5, orkade inte vänta på sommaren längre. I förrgår tog de beslutet – och bokade sin sista minuten-resa. Nu åker familjen på en veckas all inclusive-semester till Turkiet.
RESA

De hade planerat en härlig sommarsemester kring Malmö och Falsterbo.

Men precis som många andra svenskar tittade ­familjen Bernin på väderprognosen – och ändrade sig.

– Så nu åker vi till ­Turkiet i en vecka, säger mamma Eva, 42.

När vägarna regnar sönder och vattenmassorna spolar bort så väl uthus som broar är det lätt att drömma sig bort mot torrare breddgrader.

Och det är precis vad de svenska semesterfirarna gör. På bara ett par dagar har trycket på resebolagens sista minuten-biljetter slagit i taket.

Åker till Antalya

Några av alla de som valt att solsäkra semestern är ­familjen Bernin från Gnesta.

– Vi hade tänkt åka runt ­lite kring Malmö och ­Falsterbo, men när vi såg att det skulle regna hela tiden bokade vi en sista minuten. Vi bestämde oss faktiskt först i går (läs: i förrgår), ­säger Eva Bernin på plats i avgångshallen på Arlanda tillsammans med sin man Jonas, 36, och dottern Julia, 5.

”Det blir perfekt”

Nu väntar i stället en veckas solsemester på ett all inclusive-hotell i Antalya i Turkiet.

– Det kommer att bli perfekt. Vi hittade ett hotell som hade vattenruschbana och allt på området, säger Eva Bernin.

Turkietresan blir familjens första sommarsemester utomlands.

– Vi brukar hålla oss hemma på sommaren och åka i väg på hösten, men nu ­kände vi att det var dags. ­Lite sol måste man få på ­semestern, säger Eva.

Men den höga efter­frågan gör också att priserna på de eftertraktade sol­resorna pressats upp. Och hos många researran­görer har de riktigt billiga biljetterna helt tagit slut.

– Det allra bästa är att hålla ut och försöka resa i början av augusti, då får man mer för sin semesterkassa, säger Barbro Holmberg, ­informatör på researrangören Ving.

Ladda ner guider!

Ladda ner resguider till över 200 resmål jorden runt

ARTIKELN HANDLAR OM