Checka in – i bårhuset

”Tre obduktionsbord och två kylfack blir sovplatser”

Foto: LASTMINUTE.COM
Törs du checka in i det gamla bårhuset på Willow Court hotel på Tasmanien?
RESA

Det skulle kunna vara ett skämt lagom till Halloween.

Men australiern Hadyn Pearce är gravallvarlig:

Han planerar att göra om det gamla nedlagda bårhuset till ett hotell.

Det här är boendet som lätt skulle kvala in på listan över världens läskigaste hotell.

Antikvitetshandlaren Hadyn Pearce i staden Hobart, Tasmanien driver redan bland annat ett motell, Willow Court Motel, området som rymmer flera äldre byggnader – som fram till sent 1990-tal var ett mentalsjukhus.

I en av byggnaderna finns ett bårhus som stått oanvänt i över tio år. Något affärsmannen Pearce anser vara slöseri, rapporterar media i såväl Australien som USA och Storbritannien. Han har nu därför sökt tillstånd att även göra denna del till ett motell.

Kylfack blir sovplats

Av rätt morbid karaktär, ska tilläggas. Pearce plan är att låta inredningen vara intakt – komplett med kylfacken för bårar, ett stort rostfritt badkar och obduktionsborden av sten.

– Vi tänker ställa in en dubbelsäng i ett av rummen, men sedan har vi tre obduktionsbord och två kylfack att använda som sovplatser, har Pearce sagt.

Men vill någon verkligen sova på ett obduktionsbord?

– Det är det vi ska ta reda på, säger antikvitetshandlare Pearce.

Sängarna säljs på nätet

Så snart Hobarts fullmäktige gett sitt tillstånd, vilket man räknar med ska bli i början av nästa år, är det meningen att hotellet ska öppna.

Den som då vill boka en säng får ge sig ut på internet, där sovplatserna är tänkta att auktioneras ut till högstbjudande.

– Vi kommer nog att locka lite annorlunda gäster, säger Hadyn Pearce, som även tror att besökare nog ska förvänta sig oväntat sällskap ibland.

– Det händer ju då och då att man ser människor, men när man kollar närmare så är det aldrig någon där...