Packningsmissen – katten flög från Kairo till London

Foto: SCANPIX
Hur katten hamnade jag här?
RESA

Tuppluren i mattes resväska blev till en lång utflykt för perserkatten Bisou.

Hon använde ett av sina nio liv när hon överlevde resan i lastutrymmet – från Kairo till London – utan att någon märkte henne.

Bisous ägare Mervat Ciuti var stressad och höll på med sin packning inför sin resa till London. Det hon inte märkte var att Bisou smög sig ner i en av väskorna för att vila. Det märkte inte heller säkerhetskontrollanterna i Egypten då Bisou kom igenom kontrollerna obemärkt.

Väskan lastades sedan, bland hundratals andra, ombord på planet, skriver Daily Mail. Mervat Ciuti satt i en taxi, på väg till sin syster i Nottingham, när hennes släktingar i Kairo ringde henne och frågade var Bisou var. Då insåg Mervat vad som hänt.

– Hon blev helt skakig. Hon trodde att Bisou var död, säger Mervats syster Monica till Daily Mail.

Eftersom Mervat var så nervös bad hon taxichauffören kolla hennes väskor. När han öppnade en av väskorna låg Bisou ihopkrupen bland kläderna och sov.

– Vi kunde inte tro det. Vår familj hade letat överallt när de insåg att hon måste lagt sig i en resväska. Det var så oväntat.

Ett mirakel

Mervat tog Bisou till veterinären som säger att det är "ett mirakel" att hon överlevt. Bisou är nu satt i karantän fram till sommaren då hon kan återvända till Egypten. Mike Binks driver kenneln, där Bisou nu bor, och han jobbade innan på British Airways i 21 år. Han är förvånad över hennes öde.

– Min erfarenhet är att katter och hundar som kommer in i lastutrymmet har mycket tur om de överlever, säger han till Daily Mail.

Mervat längtar efter sin katt och flera gånger i månaden till Mike för att fråga hur hon mår. Men hon behöver inte oroa sig – Bisou har återhämtat sig bra och trivs på kenneln.

– Hon är en frisk, glad, avslappnad perserkatt som gillar att sitta utomhus i solskenet.

Kristin Westesson