Flyg väntade in man på väg till döende mor

Foto: AP
RESA

Kerry Drake var på väg till sin mors dödsbädd, då det första planet blev försenat och han var på väg att missa anslutningsflyget.

Hans förtvivlade gråt berörde kabinpersonalen så starkt, att de lyckades övertyga piloten på det anslutande flyget att vänta.

Kerry Drake, boende i San Francisco, bokade genast ett flyg till Lubbock, Texas, då hans bror ringde och berättade att deras mamma, som länge varit sjuk, var döende.

Han hittade en biljett med United Airlines, med byte i Houston, dock med bara 40 minuter mellan flighterna.

Och när planet från San Francisco blev försenast, insåg Kerry Drake att han skulle missa sitt anslutande flyg – det sista för dagen – och därmed antagligen chansen att hinna fram för att ta farväl av sin mor.

Började gråta

Den insikten gjorde att han förtvivlad föll i gråt. Personalen ombord kontaktade då det anslutande planet, förklarade situationen – och kaptenen beslutade då att hålla kvar sitt plan och invänta Drake.

Så snart flyget landat i Houston, fick han sprinta till gaten där planet väntade.

- Jag var kanske 20 meter därifrån, då jag hörde gatepersonalen säga "Mister Drake, ni är väntad", berättade Kerry Drake för CNN.

Dessutom såg markpersonalen till att även hans bagage kom med det anslutande flyget.

Tackade flygbolaget

Och Kerry Drake hann fram till sin mor, kunde vaka vid hennes sida hela natten, och finnas där då hon på morgonen tog sitt sista andetag.

Väl hemma igen, skrev han till United Airlines och tackade alla inblandade för hjälpen.

Något som uppmärksammades i ett internt nyhetsbrev, och sedan i en blogg, och så småningom rapporterades en rad amerikanska medier som en ovanliga händelse.

Flygbolagens förmåga att hålla sina flygtider är nämligen en viktigt konkurrensfördel, och en av de tyngsta kriterierna när det kommer till att utvärdera personalen.

– Sånt här händer nästan aldrig, skrev en Christopher Elliot som bland annat driver en konsumentsajt. Någon måste ha bestämt sig för att "åt helvete med reglerna" och istället gjort en mänsklig insats.

– Vilket förstås var helt rätt beslut.

ARTIKELN HANDLAR OM