Fullt snurr på resmässan i Göteborg

1 av 6
AFRIKA Egyptens danstrupp drog till sig många besökare och applådåskorna dånade genom mässhallen.
RESA

GÖTEBORG. Det hade varit fullständigt otänkbart bara för ett år sedan.

Men nu är Burma utställare på TUR-mässan i Göteborg.

De finns här tack vare en viss Ignacio de las Cuevas, som representerar Myanmar Polestar, ett burmesiskt reseföretag.

– Jag skickades till den stora ITB-resemässan i Berlin och då insisterade jag på att jag också skulle få göra Skandinavien. Intresset för Myanmar är helt enormt här i Skandinavien.

Det visade sig också i hans monter där Burma – landet vars officiella namn är Myanmar – är ett av ett 90-tal länder på plats på TUR-mässan.

Mässans ledning har gjort stora ansträngningar för att lyfta TUR efter några års nedgång. Men fortfarande har man mycket arbete kvar. Flera större aktörer saknas på årets mässa, inte minst SAS.

Men det har också tillkommit en del, bland annat har Sverigedelen fått ett lyft i och med att den flyttats till det stora mässområdet.

Resa har hittat tre utställare som sticker ut i mängden i Göteborg

1. Musikpriset går till den slovakiske fiolspelaren Filip Jancík. När han vid Slovakiens monter på sin elfiol drog "Yesterday" var knappt ett öga torrt bland de mässbesökare som plötsligt tvärstannade.

2. Danspriset går till Egypten som hade en hel trupp på plats och som samlade överlägset mest publik. Applådåskorna ekade i mässhallen.

3. Våghalsighetspriset går till Dalslands aktiviteter. Att klättra uppför en tio och en halv meter hög trädstam, ställa sig på en minimal plattform och så kasta sig ut och försöka fånga en trapets. Säkerhetslinor ingår.

FAKTA

Träffa Aftonbladet Resa på TUR

Självklart är Aftonbladet Resa på plats på TUR-mässan i Göteborg.

Ni hittar oss i monter B00:19.

Kom förbi och säg hej, hämta senaste numret av magasinet Resa, spana in våra resguider och passa på att ta del av vårt prenumerationserbjudande till specialpris – bara på mässan!

Leif-Åke Josefsson/
Kristin Westesson

ARTIKELN HANDLAR OM