Man försökte ta sig in i cockpit

RESA

En 33-årig australiensisk man försökte ta sig in i cockpit under en flygning till Filippinerna. Mannen försökte ta sig in till piloterna i flera timmar, under den åtta timmar långa flygningen, rapporterar AFP.

Polisen: Det är ett allvarligt hot.

Under den åtta timmar långa flygningen från Sydney till Manila försökte den 33-årige australiensaren ta sig in till piloterna i cockpit. Enligt australiensisk polis ska han ha betett sig kränkande mot flygpersonalen innan han sprang mot främre delen av planet och påbörjade sitt inbrytningsförsök.

Mannen spändes sedan fast av väktare på flygplanet.

Flygbolaget Qantas bekräftar att de haft en stökig passagerare med på flygningen och bedömer händelsen som ett allvarligt hot.

"Allvarligt hot"

– Att distrahera piloterna i ett flygplan som har 400 passagerare och flyger på 10 000 meters höjd är ett allvarligt hot mot säker drift av planet. Om cockpiten överträtts hade konsekvenserna kunna bli katastrofala. Ett sådant beteende på flygresor som innefattar en australiensisk destination kan inte, och ska inte, tolereras av flygbolag eller polis, säger Shane Connelly, National Manager of Aviation hos den australiensiska polisen, i ett uttalande.

Enligt polisen var flygplanet inte hotat under incidenten och mannen lämnades över till filippinska myndigheter.