250 döda rockor spolades upp på stranden

1 av 5 | Foto: AP
De döda rockorna täckte stranden i Mexiko.
RESA

Turisterna fick en chock då de gick ner på Chachalacas Beach i mexikanska Veracruz. Över 250 döda och stympade stingrockor låg utspridda på stranden.

Enligt Huffington Post rör det sig om fiskare som dumpat rockorna då de inte fått tillräckligt bra betalt på den lokala marknaden. Staden Ursulo Galvans borgmästare Martin Verdejo säger sig ha fått in flera vittnesmål från både turister och boende i staden som ska ha sett fiskarna på stranden under tisdagen. En butiksägare ska bland annat ha sett dem tömma sina nät på fisk.

Saknade fenor

Vid en närmare undersökning visade det sig att de döda stingrockorna saknade fenor. Rockans fena är en delikatess i den mexikanska provinsen Veracruz och de serveras ofta som tilltugg eller snacks.

Fortfarande giftiga

Så länge rockorna ligger kvar på stranden kan de utgöra en fara för nyfikna turister. Trots att de är döda kan en stingrockas gift fortfarande skada människor och orsaka stora, om än inte dödliga, smärtor.

FAKTA

Hotad art

Stingrockan står med på Internationella djurvårdsföreningens (IUCN) röda lista över hotade arter. På organisationens skala klassas rockan som en trea av sju.

Källa: iucnredlist.org