Turistort förbjuder hängiga byxor

Foto: THINKSTOCK
Borgmästaren i Wildwood anser att hängiga byxor skrämmer turisterna.
RESA

200 dollar och 40 timmars samhällstjänst. Det är vad man kan råka ut för om man har för mycket häng på byxorna i den amerikanska staden Wildwood.

Lagen införs för att locka turisterna tillbaka.

Liksom andra turistorter i New Jersey kämpar Wildwood för att få turisterna att återvända efter orkanen Sandy. Den 9 juli i år infördes en lag som ska locka familjerna tillbaka: Förbud mot hängiga byxor.

Den lagliga gränsen går vid cirka 7,5 centimeters häng. Hänger byxorna mer, så att man exponerar hud eller underkläder, riskerar man 200 dollar i böter och 40 timmars samhällstjänst.

Det är även förbjudet att ha bara fötter och bar överkropp efter klockan åtta på kvällen.

"Det heter underkläder"

– Jag är ingen modepolis, och jag förstår att samhället förändras. Men det heter underkläder, inte ytterkläder, säger stadens borgmästare Ernest Troiano till tidningen The Age.

Han hävdar också att hängiga byxor glorifierar en ligistkultur och kan ha en skrämmande effekt på besökare, framför allt på familjer. Troiano säger att han har fått mycket positiva reaktioner på den nya lagen och att människor från hela landet vill komma till Wildwood i sommar för att stötta stadens beslut att göra något åt hängiga byxor.

Det är inte första gången byxhäng väcker starka känslor. 2011 slängdes Green Days sångare Billie Joe Armstrong av ett plan från flygbolaget Southwest för att hans byxor hängde för mycket.