Hot mot flygbolag

Foto: Arpingstone/WIKIMEDIA COMMONS
RESA

”Åk inte med Caribbean Airlines”.

Det är budskapet till amerikanska medborgare som befinner sig i Guyana.

Bakom uppmaningen ligger ett ”obekräftat hot” som har med flygbolaget att göra.

Fram till och med den 12 februari uppmanar det amerikanska utrikesdepartementet alla amerikaner som befinner sig i Guyana att undvika Caribbean Airlines. Det beror på ett ”obekräftat hot”, skriver ABC News.

”Ambassaden uppmanar alla amerikanska medborgare i Guyana som reser med Caribbean Airlines till USA, från måndagen den 10 till onsdagen den 12 februari, att ändra sina resplaner”, löd ett meddelande som publicerades på USA:s ambassad i Guyanas hemsida.

Terroristkoppling till Guyana

I Guyana tros en av FBI:s mest eftersökta, al-Qaida-medlemmen Adnan Shukrijumah leva.

Han växte upp i Florida och New York och tros vara den amerikanska medborgare som är mest aktiv med att planera terrordåd mot USA, uppger ABC News i sin sändning om utrikesdepartementets uppmaning.

Flyger som vanligt

Caribbean Airlines skriver på sin hemsida att man jobbar nära med alla myndigheter för att försäkra sig om att man vidtar de rätta säkerhetsåtgärderna för att kunna genomföra sina flygningar säkert, bekvämt och utan förseningar.

Man skriver också att man höjt säkerheten för sin verksamhet i Guyana, men att alla planerade avgångar kommer att flygas som vanligt.

Från Guyana flyger Caribbean Airlines till bland annat New York, Miami och Florida.

ARTIKELN HANDLAR OM